Entrepreneurs Get Better with Age

2013. július 01. 09:31

A korral csak erősödik a vállalkozói szellem és a vállalkozási képesség, erre mutat rá a HBR cikke, kutatások és tapasztaltatok alapján.

2013. július 01. 09:31
Whitney Johnson
Harvard Business Review

„Melyikünk nem mondta még, hogy 'valaki fiatalt és éhest' keres? Egyértelmű a következtetés: ha elmúlt a fiatalságod, akkor már nem tehetsz semmit.


Erik Erikson fejlődési pszichológus szerint azonban, ahogyan öregszünk, a tudásvágyunk egyre jobban hajt minket.(...) a fejlődés utolsó szakasza 40-64 éves korban következik és véletlenül sem a stagnálás időszaka. Leginkább a produktivitás és a kreativitás jellemző rá és egy erős elköteleződés az értékteremtés mellett. Nem csak önmagunk, hanem inkább mások számára. Hiszen felmerül a kérdés: mi tehetnék, hogy hagyjak valamilyen nyomot?„

40 év az átlagéletkora a sikeres vállalkozóknak a nagy növekedésű iparágakban, mint a számítástechnika, a gyógyászat vagy az űrkutatás.(...) 75%-uknak pedig több mint 6 év iparági tapasztalata van, felüknek pedig még ennél is több - átlagosan 10 év.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!