Kérdések Horn Gyula temetésén

2013. július 09. 14:14

Nem tehetek róla, de Horn Gyuláról először a pufajka jut eszembe.

2013. július 09. 14:14
Pálfi Zsuzsanna
Reposzt.hu

„Nem tehetek róla, de Horn Gyuláról először a pufajka jut eszembe, és az a csalódás, hogy a rendszerváltás után négy évvel a választók visszaszavazták az utódpártot a hatalomba. Így lett a valamikori állampárti politikusból demokratikusan megválasztott miniszterelnök.

A második dolog, ami eszembe jut, a határnyitás. Máig örök kérdésem maradt, hogy mennyi volt benne Horn Gyula személyes érdeme, és mennyi volt benne az események sodrába való bekerülés, ahol már nem volt megállás. Lehetett volna-e, érdemes lett volna-e mást cselekedni ott és akkor?

Harmadszor pedig az jut eszembe, hogy minden relatív. A tegnap búcsúztatott egykori miniszterelnök személye, politizálása nagyban felértékelődik annak tükrében, akik aztán követték őt ebben a pozícióban. Még a vele nem azonos elveket vallók ajkáról is gyakran elhangzik: »Egy Medgyesihez, egy Bajnaihoz vagy Gyurcsányhoz képest mégis sokkal jobb volt« Elvbarátai meg természetesen a mostani miniszterelnökkel nem tudják egy lapon említeni, és főleg hozzá képest emelik magasba.

Nos, tudom, mai végtelenül polarizált társadalmunkban az olvasók baloldallal szimpatizáló része már le is vonta a rölót, és berakott egy bizonyos ellenséges skatulyába. De mégis kérném őket is, hogy olvassák el a kérdéseimet a temetéssel kapcsolatosan, és fogalmazzák meg a saját válaszaikat. Mert én most a kérdéseimet fogalmazom meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. július 10. 07:07
A pufajkán túl nekem a teljes energiaipar elpattintása jut még eszembe róla , a kommunisták totális átmentése, na és a viszki.
meska
2013. július 09. 23:28
Imádom, ahogy információszeletek bedobása után mindenki ott van, vagy ott érzi magát a Nyugatinál. Ezt máshol forráskutatással, és elemzéssel teszik. Ja: és történészek. Ha jól tudom, a Nyugati eseményekről nem maradt fenn forrás, az MSZSMP felkérésére pufajkásnak álló Horn képe ugyanúgy hülyeségnek tűnik, mint hogy "hátbatömegmészárolt" . Az előbbiről csak annyit, hogy a Cölöpök c. könyvet kéne előbb elolvasni. Nekem rémlik, hogy családi esemény hajtotta oda, a forradalom idején lelőtték a testvérét, és valamely személyes bosszúvágyat érzett /szovjeteknek elvtelen nyalás helyett/ ... a többi szürke köd, de már csak az ige tisztelt élből fikázók miatt is remélem, hogy sikerül kideríteni az igazságot. hajrá történészek.
Rike
2013. július 09. 22:34
Holnap munkanap. Megyek aludni.
locsaba
2013. július 09. 21:37
A pufajkás már jó helyen van. A pokolban ég rohadjon meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!