Életvédő hálózatot teremt a polgári kezdeményezés

2013. július 23. 14:11

Gyakran ér minket a vád, hogy szembemegyünk a tudománnyal. Interjú.

2013. július 23. 14:11
Frivaldszky Edit
Magyar Kurír

Milyen eszközökkel folyik a kampány, kikben találtak itthon együttműködő partnerre?

A kampány során figyelemfelkeltő akciókkal, emailekkel, facebook bejegyzésekkel, és a plébániákra kiküldött információs anyagokkal és aláíróívekkel igyekszünk minél több támogató aláírást gyűjteni. Nagyon sok magánszemélytől és plébániáról, gyülekezetből kapunk kitöltött aláíróíveket. Szervezeti szinten az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége segíti a munkánkat.

Milyen érveket hoz fel az ellentábor?

Gyakran ér minket a vád, hogy szembemegyünk a tudománnyal, mert az embrionális őssejtkutatások finanszírozásának megvonásával nem tudnak a tudósok gyógyírt találni néhány komoly betegségre. Ez tévhit, ugyanis nemrégiben kapott orvosi Nobel díjat az a kutató páros, akik felfedezték, hogy hogyan lehet felnőtt szövetekből nyert sejteket visszaprogramozni az embrionális őssejtekhez hasonlóvá. Őssejteket tehát nemcsak embriók elpusztításával, hanem köldökzsinórvérből vagy felnőtt szövetekből is lehet nyerni, emberi élet feláldozása nélkül.

Hogyan reagálnak a magyar emberek a gyűjtés során? Mennyire van mód arra, hogy párbeszéd induljon?

Tapasztalataim szerint nem igazán látják az emberek, hogy most lehetőségük van véleményt nyilvánítani. Most kimondhatom, hogy az emberi élet szent és sérthetetlen, és az ezzel ellentétes tendenciákkal nem értek egyet. Sajnos nagy érdektelenséggel találkozunk, emellett félnek az emberek kiadni az adataikat, pedig a jogszabályok és az online rendszer is nagyon szigorú ezzel kapcsolatban. Párbeszédre kevés lehetőség van, inkább csak meghallgatjuk az emberek ezzel kapcsolatos élményeit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!