Megszületett a megoldás devizahitel-ügyben!!!

2013. július 26. 17:04

Szervezni kell egy hatalmas világbékemenetet a forint erősödéséért, ahol mindenki hangosan, de békésen kiabálhatja az utcán, hogy erősödjön már meg az a kurva forint, de hirtelen!!!

2013. július 26. 17:04
Ardamica Zorán
parameter
„Javában tárgyal a magyar kormány a devizahitelesek megsegítéséről, amit persze, megint a bankok fognak lenyelni. És egyéb termékekben, valamint költségekben jelentős mértékben láthatóan vagy láthatatlanul áthárítani az ügyfelekre, azaz azokra, akiknek hiteleznek, legyen az magánszemély, vállalkozó, önkormányzat vagy éppen az állam. A kör bezárulni látszik.

Pedig egyébként létezik egy teljesen kézenfekvő és teljesen egyszerű megoldás. Olyannyira egyszerű, hogy a kocsmából hazafelé – tehát már zangósan! – még a Húgyos Jóska is képes másfél-két mondatban összefoglalni, aki pedig józantan sem a retorika bajnoka. (...)

Teljesítsen olyan jól – és ezt kicsoda kivitelezhetné, ha nem éppen az, aki kormányoz, akié a felelősség, az ország és a hatalom?! – hogy a forint árfolyama javuljon fel és érje el mondjuk az 1 forint = 1 euró árfolyamot az euró mostani értékének megtartásával, vagy éppenséggel még tovább erősítésével. Erősödjön tehát meg a magyar forint, legyen a HUF a magyar szárnyas bivaly (a Sólyom ugyanis még nem repül)! Az európai (vagy azerbajdzsáni?) húzóerő! És a devizahitelesek azonnal kifizethetnek egy húszezer frankos kölcsönt húszezer forintból És akkor már igazán azt sem állíthatja senki, hogy Magyarországon nem lehet megélni havi negyvenhétezer forintból! Mert akkor majd meg lehet élni belőle!

Tulajdonképpen nem is egészen értjük mi itt, ezeken a távoli végeken (beleértve a Húgyos Jóskát), miért nem csinálta meg ezt eddig Orbán Viktor. Olyan egyszerű. Kapásból két módszert javasolnánk, illetve ezek kombinációját:

1. Szervezni kell egy hatalmas világbékemenetet a forint erősödéséért, ahol mindenki hangosan, de békésen kiabálhatja az utcán, hogy erősödjön már meg az a kurva forint, de hirtelen!!!

2. A jegybank szervezzen minden harmadik nem átnevezett utcasarokra önkéntes aláírásgyűjtést a forint erősödéséért. A begyűjtött aláírásokat pedig el kell küldeni az Európai Központi Bankba, hogy tanuljon végre belőle és szintén teljesítsen jobban.

Sőt, most ötlik föl egy harmadik módszer!

Mit tegyen a kormányzat (mindegy melyik, mert kivétel nélkül mindegyik!!!!!!!!!), ha hiányzik az államból a pénz? Hát a pénzt tegye! Vissza oda, ahonnan hiányzik!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. július 27. 09:53
Hát ez valami ritka nagy szar... Különben is: ki ez a faszvirág?
Nemhivo
2013. július 27. 09:36
...amúgy teljesen igaza van a szerzőnek... A kutyát sem érdekelné a "devizaalapu" hitel, ...ha az ostoba kormányok nem b.sszák el az eurohoz való csatlakozást... A kormányok megítélésében a legegyszerűbb ismérv az, hogy a feltételek tekintetében közeledünk, vagy távolodunk az eurobevezetéstől.. Ebből a szemszögből sajnos idáig a "pufajkás" és bajuszos pénzügyére volt utcahosszal a legjobb.. ...a Kedves Vezetőnk viszont még a Tákolmányába is rögzítette a forint "örökkévalóságát" ...és sajnos az ő hátralévő életében a bevezetésre esély sincs...az unióból való kivezetésre viszont annál több!
balbako_
2013. július 27. 08:44
Nagyjából ez a baloldali gazdasági program amit ez a hatökör kikotyogott.
Text adósság
2013. július 27. 07:30
Szerintem nektek kellene szervezni egy világ adósság élőláncot és csupa ilyen flamand festőképpel rendelkezők vennének rajta részt. Prutty!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!