A kétkezi munkásokról, parasztemberekről

2013. június 20. 20:15

Kicsi voltam még, amikor más gyerekek azzal csúfoltak, hogy az Édesapám „csak” szénbányász.

2013. június 20. 20:15
Vujity Tvrtko
Facebook

„Kicsi voltam még, amikor más gyerekek azzal csúfoltak, hogy az Édesapám »csak« szénbányász. Fájt ez nekem, de apukám azt mondta: »Ne bosszantson ez, kisfiam, bányászok nélkül náluk sem lenne meleg a kályha!«

Megtanultam megbecsülni a fizikai dolgozókat, akik a téli fagyban, a nyári kánikulában is becsülettel teszik a dolgukat. Éltesse őket a jó Isten!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sulyok
2013. június 21. 11:19
Nem tudom érdemes volt-e hazudnia Trutymónak, csak hogy könnyeket csaljon, a 'könnyezésre hajlamosak' szemébe. Családom több generáción keresztül dolgozott a bányászatban, nincs emlékem arról, hogy bárki 'csak bányásznak' nevezte volna az édesapámat, aki csapatvezető-frontmesterként dolgozott, a föld alatt. Egyrészt azonnal kivertem volna a fogait, mert szerettem és tiszteltem Őt. Ezért is viselem büszkén a nevét. Másrészt a bányászok bérezése, szociális ellátása, lakáshelyzete, álltalános életszínvonala kiemelkedően magas volt a hatvanas évektől, kb. 2007-ig.
Claypool
2013. június 21. 09:23
Modoros, álszent farok!
Csigorin
2013. június 21. 09:09
Te ugyan a ket kezeddel soha nem dolgoztal, de azert jo nagy paraszt vagy.
Jason Bourne
2013. június 21. 08:34
»Ne bosszantson ez, kisfiam, bányászok nélkül náluk sem lenne meleg a kályha!« Ez amolyan népmesei motívum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!