Gátharcok

2013. június 14. 18:46

A kritikus napokon a kis Magyarország nagyobb erőről és szervezettségről tett tanúbizonyságot, mint a hatalmas Németország vagy a gazdag Ausztria.

2013. június 14. 18:46
Csinta Samu
Erdélyi Napló

„Öregek mesélik, hogy a háború utolsó robbanásai után még szét sem oszlott a füst, a pincékből előbújt emberek ásót, lapátot fogtak, romot takarítottak. És közben mosolyogni tanultak, ízlelték az élet értékét, próbálgatták az optimizmust, a lét legerősebb kötőanyagát. Itt most nincs szó háborúról, újjáépítésről annál inkább. A kritikus napokon a kis Magyarország nagyobb erőről és szervezettségről tett tanúbizonyságot, mint a hatalmas Németország vagy a gazdag Ausztria. A folytatás már inkább pénzkérdés. Márpedig egy folyamatosan beszorított ország nehezebben tud majd forrásokat mozgósítani, mint nyugati szomszédai, ahol máris az elosztáson marakodnak a régiók. Az erő azonban velünk marad, s minél inkább tápláljuk magunkban, annál inkább képesek leszünk megfelelő célok szolgálatába állítani: a nemzet újjáépítésére, egységes érdekképviseletre.

A közeljövő gátharcai ugyanis már körvonalazódnak: az egyre vadabb romániai régióátszervezési tervek fenyegető özönével csak hasonlóan kitartó, egységes fellépéssel leszünk képesek dacolni. Erős hittel, forró teával, kikezdhetetlen optimizmussal.

Míg leszalad a piszkos ár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. június 15. 10:20
"A kritikus napokon a kis Magyarország nagyobb erőről és szervezettségről tett tanúbizonyságot, mint a hatalmas Németország vagy a gazdag Ausztria." Nem új dolog...az 1944 - es deportálások is Magyarországon olyan flottul és szervezetten történtek, hogy az egyedülálló volt Európában! Még Eichmann és csapata is elismerően csettintett!
BőröndÖdön
2013. június 15. 07:23
Samu bácsi,úgy látom van még néhány szabad státusz a szász jenő-féle sóhivatalban!Kétségtelen,hogy jól fizetnek!
kalasnyikov
2013. június 15. 04:58
Éeltképes nemzet a magyar, üzenem innen Ciprusról.....DDDDDD
packó_
2013. június 14. 22:44
Nagyon kedves írás, köszönjük! Elmegy a piszkos ár! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!