Párkereső TánCiki

2013. május 29. 18:08

Amikor először olvastam a kormány párkereső/pártaláló tervéről, azt hittem, hogy kacsa az egész.

2013. május 29. 18:08
Pálfi Zsuzsanna
Reposzt.hu

„Egy kicsit ilyen íze volt számomra az egész összeterelésnek, főleg, hogy nyíltan ki is mondták, hogy mi az alkalom célja. És az ifjak így államilag nem akartak »összeterelődni«, Szerény meglátásom szerint a nemes elképzelések közepette csak a megcélzott korosztályt nem ismerték igazán a szervezők. Mert ha ismerték volna, akkor ilyen cikis dolgot nem hirdetnek meg. Valóban problémás a fiatalok között is a párkeresés, de talán nem a 18-24 éves korosztály az, ahol ez kényszerítő erejűvé válik. Itt még talán folyhatnának a dolgok a maguk természetes keretei között. Egy egyetemistának még bőven adatik lehetőség a saját korosztályával spontán összefutni a sokfajta klubban, előadáson, az egyetemista létből adódó millió tevékenység közepette. Még nem nyomasztó, ha a 20-as évek elején nincs sírig tartó távlatokkal rendelkező kapcsolata egy fiatalnak. Éppen ezért nagyon furcsa nyíltan egyfajta nyomást helyezni rájuk.

A probléma – szerintem – inkább a következő korosztályoknál válik fontossá. Amikor bekerül valaki egy munkahelyre, ahol nem feltétlenül sorjáznak már a potenciális jelöltek, s ha a baráti társaság elkopik az ember mellől, mert ők már párt találtak, akkor kezd kilátástalanabbá válni a helyzet. Talán inkább az ilyen emberek számára bírna némi vonzerővel a meghirdetett alkalom. De még ekkor sem  »írja ki« senki szívesen önmagára, hogy egyedül vagyok, pasi- vagy csajvadászatra érkeztem. Valahogy az egésznek olyan propaganda szaga van. Ezen a területen szerintem sokkal több tapintatra van szükség. Természetesen lehet ilyen okból programokat szervezni, de nem feltétlenül kell ezt ennyire harsányan, propagandisztikusan külsőleg is megfogalmazni. (Egy kis bölcsesség, sokszor épp az ellenkezőjét kell mondani egy lázadó ifjúnak, hogy protesztből elérd a szándékolt hatást.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2015. február 25. 14:38
Most mi a probléma? kormányszintre emelt társkereső. és? retek fityiszes pasi keres, szutyok fityiszes nőt. és? majd össze-vissza veri :D
Agnieszka
2013. június 02. 10:35
Szerintem ez egy nagyon normális ötlet s nem is kéne feladni. A pártalálás, a nem szépeknek, az ismeretséggel nem rendelkezőknek mindig nehéz volt, pedig szerencsés esetben ketten jobb, könnyebb, alapjában véve ez a vágyott házasság célja. Nekem úgy tűnik, ez egy nagyon szép körülmények közé, valóban szervezett, valóban államilag szervezett táncház és nagyon jó lehet annak a sok embernek, akire ez ráfér. Lehet, hogy tovább kéne csinálni, havonta. Ahogy ez kinéz, nem biztos, h. nagy női többlet van, mert ez lehetne az egyetlen és áthidalhatatlan probléma. Nem úgy kell felfogni, h. ez túl direkt, hanem úgy, h. minden kötelezettség nélkül elmenni egy szép helyre, néhány órát ott eltölteni, úgy tűnik, h. megnézni egy akármilyen, biztos nem rossz tánc műsort, hát, ennyit biztosan megér, h. emberekkel lehet találkozni, nemcsak robotolni. Vagy otthon, egyedül, biztosan jobb? A Pálfinak lehet, magánügy. Ha női többlet van, lehet beszélgetni, barátkozni, az is jó, és ha az egésznek jó híre is megy, lehet, h. jönnek majd a fiatalemberek is. Akiknek ez veszteség, azok a diszkó tulajdonosok, nindenki más nyer.
tetigi
2013. május 30. 21:26
Mindenesetre: ahogy ezt a nanyát (Pálfi Zsuzsannát) elnézem: ez már sehol sem találna párt, (persze: "van az a pénz").
Tyrker
2013. május 30. 21:25
Tán ciki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!