Bodoky: Több legyet akartak ütni egy csapásra

2013. május 06. 15:36

Bodoky Tamás szerint Áder János most kapott egy újabb esélyt, hogy saját arcot mutasson fel azáltal, hogy nem írja alá az információszabadságról szóló törvénymódosítást.

2013. május 06. 15:36

Péterfalvi Attila szavai kármentésnek számítanak, a kormány próbál visszakozni az ügyben – jelentette ki az Átlátszó.hu főszerkesztője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában annak kapcsán, hogy az adatvédelmi biztos kijelentette: nyilvánosság elé kell tárni a trafikpályázatok adatait és az elbírálás szempontrendszerét. Bodoky Tamás szerint az, hogy egy ügyben „azt mondják, hogy »közzétesszük«, de megakadályozzák a további adatigénylést, nem ad okot győzelmi ünneplésre”.

Bodoky elmondta: sokan vélik úgy, hogy miután az alkotmánymódosítást aláírta, már nem érdemes Áderhez fordulni, de az Átlátszónál másként gondolják ezt. Kijelentette: „Áder kapott egy újabb esélyt arra, hogy saját arcot mutasson fel, szakmailag pedig megalapozott lenne, ha az Alkotmánybírósághoz fordulna”. Bodoky szerint a Fidesz „több legyet akart ütni egy csapásra”, és több ügy volt már, ahol az adatigényléssel rá lehet mutatni, hogy korrupciógyanús a történet. Hozzátette: az Átlátszó.hu Ki mit tud? szolgáltatásának segítségével bárki igényelhetett adatot, így egy év alatt jött össze ezer adatigénylés, „miközben a Fidesz annak idején valamelyik karácsony előtt egy nap alatt beadott vagy 1300-at”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. május 06. 19:22
Na itt egy újabb trónkövetelő!!
dönci5
2013. május 06. 17:19
Már hogyne írná alá. Ezért rakták oda.
daniel1992
2013. május 06. 17:18
Ezek a nemzetrontó liberálisok állandóan támadják a jobboldalt, mikor fáradnak már bele és hagyják dolgozni a felelős magyar kormányt??? Hajrá Fidesz!
kohncesszió
2013. május 06. 16:12
Hülyeség. Ádernek Orbán nem is rajzolt arcot. talán egy bajuszt, de arcot nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!