Feministák támadtak az érsekre

2013. április 30. 07:59

Van abban valami zavaros, mikor egy radikális nőjogi szervezet tagjai a prostituáltak jogaiért akként állnak ki, hogy félmeztelenül tüntetnek, míg el nem viszik őket a rendőrök...

2013. április 30. 07:59
Katekéta
Militia Christi

Van abban valami zavaros, mikor egy radikális nőjogi szervezet tagjai a prostituáltak jogaiért akként állnak ki, hogy félmeztelenül tüntetnek, míg el nem viszik őket a rendőrök... Azt hiszem, hogy a szervezet valóban megvalósítja azt az ultraliberális, anarchizmusba hajló extrém feminizmust, amely miatt még egy liberális és feminista is elhatárolódni kényszerül. A célok ugyanis bármilyenek lehetnek, ha a megvalósítás nem a célokért, hanem valami ellen szökken szárba. Olyan érzésem volt végignézve az egyre-másra érkező Femen-akciókat, mintha a célok időről időre változnának, de egy pont közös: félmeztelenül becstelenítsünk meg valamit, ami értékrendje állandó, s céljait nem váltogatja akként, mint mi az ingeinket.

Április 23-án, a belga prímás, Andre-Joseph Leonard érsek tartott előadást egy egyetemen. A sajtóhírek szerint az istenkáromlással kapcsolatos törvények és Szűz Mária ikonográfiája is a témák között volt. Váratlanul három-négy aktivista tört a terembe, akik a homoszexuális házasság és az abortusz egyházi engedélyezését követelve Szűz Mária formájú palackokból vízzel locsolták le az egyházi méltóságot.

Itt egyszerűen annyi kérdésünk merülhet föl, hogy még összefoglalni sem egyszerű. Valóban így kell ezt? A tolerancia nevében miért nem tudják tolerálni a hitünket? Miért nem képesek minimálisan tisztelni azt, hogy a világon kétmilliárd keresztényt sérthet az akciójuk? Még akkor is, ha a felekezetek között vannak értelmezésből fakadó nézeteltérések, tiszteljük egymás elöljáróit, és biztos vagyok benne, hogy nem kizárólag a katolikusokat bánt egy ilyen vallásellenes esemény.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. május 15. 20:24
Rettentően ostobák ezek a feministák: prostitúció, meztelenség férfiérdekeket szolgálnak, és sértik a női nemet.
Csomorkany
2013. május 08. 18:10
Az érsek magától a Jóistentől kapott ezzel magas egyházi kitüntetést: gyalázatot szenvedett Jézus nevéért. Igazából irigylem, és ez tökkomoly. Nem lehetne ezt a valóságot észrevenni, és örülni és ujjongani, ahogy a Szentírás tanítja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!