Keresztyénellenes a relaxáció

2013. április 24. 12:39

A Biblia Szövetség tagsága nevében tiltakozunk a relaxációnak közoktatásba történő bármilyen formájú kötelező bevezetése ellen!

2013. április 24. 12:39
Biblia Szövetség
MTI OS

Meggyőződésünk, hogy a relaxáció közoktatási intézményekben történő kötelező alkalmazása súlyosan sérti a lelkiismereti- és vallásszabadságot, mivel számtalan szülő, tanár sem szeretné gyermeke életének részévé tenni a relaxációt, ezt a lényegét tekintve ezoterikus, Biblia és így keresztyénellenes gyakorlatot.

A Nemzeti alaptantervbe (NAT) új gyakorlatként felvételre került a relaxáció. Olvasatunkban kötelező lesz ennek a pszichotechnikának, az ún. autogén tréningnek szakemberek által irányított gyakorlása. Annak a pszichotechnikának, ami a keleti vallásokban gyökerezik.

Az ártalmatlannak, kívánatosnak beállított pszichotechnikát a szakirodalom is veszélyesnek ítéli a gyerekek lelki-mentális életére nézve, mivel lappangó lelki betegségeket indíthat be, és a történelmi keresztyénség számtalan érve is igazolja, hogy gyakorlása mindenkire nézve veszélyes, ezért elfogadhatatlan.

A Biblia Szövetség tagsága nevében tiltakozunk a relaxációnak közoktatásba történő bármilyen formájú kötelező bevezetése ellen! Meggyőződésünk, hogy a stressz feloldásának, a lelki békesség megszerzésének helyes módja az élő Istennel való személyes megbékélés, Istennek a Bibliába foglalt szavába vetett hit, a hozzá intézett értelmes imádság, ami által Jézus Krisztus valóságos békessége tölti be az ember szívét-lelkét! Jézus szavai szerint: „Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom, ahogy a világ adja” (Jn14, 27).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
josip
2014. november 27. 11:58
Úgyvan! Tilcsákbe! Ha ezen túljutottunk, akkor következik a biológia, amely abszolút hit-, vallás-, isten- és kereszTYénellenes! Evolúció, hah! Sátáni gondolat! Ezután következzék a fizika és a kémia, mind boszorkányság, méregkeverés, pogány rituálék! Nagy Bumm, meg kvantummechanika, mi? Sarlatánok! Ne gondolkozz! Ha kérdésed van, felejtsd el! Higgy! Tiéd a HIT! Hisz majd ha eljő annak ideje, Isten színe előtt megvilágosodhatsz! --- ... És az Úr a nyolcadik napon megalkotá rengeteg profétát és vezetőt, azokat leküldé az emberek közé hogy mind létrehozza a saját vallását, hitvilágát és egyházát, ezzel megosztva és gyűlölködésre uszítva a teljes emberiséget, csak hogy kibasszon velük!
johnnyrotten
2013. augusztus 22. 23:19
Nem bírom a búrád, de most megröhögtettél! :-)) Egyik kedvencem, még színházban is láttam (Pesti Sz.).
Csomorkany
2013. május 17. 19:11
Én sem az istentiszteletről beszélek, hanem arról, amikor becsukom a szobám ajtaját és egyénként hívom segítségül Isten nevét. De ugye nem azt akarod mondani, hogy Istentiszteleten még eddig soha nem kalandozott el a figyelmed? Mert olyankor az, hogy "összeszeded magad", és újra koncentrálni próbálsz, az akár pszichotechnikának is nevezhető.
kgyula
2013. május 17. 12:11
Hát, nem tudom... Mindenesetre mi presbiterek a lelkésszel az istentisztelet előtt nem relaxálunk, nem meditálunk, nem is jógázunk (mindezeket pusztán pszichotechnikának tekintve) azért, hogy áldott legyen az alkalom, hanem egy rövid imádsággal kérjük Istentől ezt. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!