Orémus pro pontífice nostro, Francísco

2013. március 14. 09:50

2013-ban az új pápa Latin-Amerikából érkezik, amelynek nagy része baloldali diktatúrában (egy a látszatokra ügyelő, okos, puha és épp ezért a vallásosság megtörésére alkalmasabb diktatúrában) él.

2013. március 14. 09:50
Szalai Ákos
Kereszténység és kapitalizmus

2013-ban az új pápa Latin-Amerikából érkezik, amelynek nagy része baloldali diktatúrában (egy a látszatokra ügyelő, okos, puha és épp ezért a vallásosság megtörésére alkalmasabb diktatúrában) él. Egy olyan régióból, amely miközben a társadalmi igazságosságra hivatkozva fennen hirdeti a katolicizmussal való kapcsolatát, a legalapvetőbb keresztény értékeket sértő törvényeket hoz. Egy olyan régióból, ahol korábban a felszabadításteológia a kommunizmussal való kiegyezést hirdette. Egy olyan régióból, amit ugyan mindenki per definitionem »katolikusnak« tekint, de ahol a világon mindenhol térítő evangéliumi protestáns közösségek a legnagyobb sikerekről számolnak be.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2013. március 16. 00:13
Egye fene, autonóm, tehát a lakók önszerveződéséből létrejött Bibliakört is mutathatsz!
Csomorkany
2013. március 16. 00:09
Azért ha mutatsz nekem európai nyomortelepet, ahol a lakók minden külső buzdítás nélkül, belső igényből fölépítenek egy templomot, akkor rád csodálkozom.
Csomorkany
2013. március 15. 08:58
Érdekes módon az elmúlt pár évben került ki Argentinába néhány magyar misszionárius. Egyikük élménye, amit elmondott, amikor hazajött szabadságra, hogy bemerészkedett egy Buenos Aires melletti nyomornegyedbe. Az egész nem is létezik hivatalosan, egy külterület, ahol van egy db. rozsdás vízcsap valahol a telep közepén, a "házak" szeméttelepről összeszedett anyagokból összetákolva, oszt jóvan. No, papunk odament, hogy mondana valamit Krisztusról. Nagy örömmel fogadták, és bevezették a telep - templomába! Valódi templom volt, a föllelhető legnemesebb anyagokból, tehát olajoshordókból összerakva, lehetett benne misézni, az illető meg is egyezett az ott lakókkal, hogy havonta egy misére eljön. Na, bádogváros Európában is van, több, mint amit az átlagos középosztálybeli értelmiségiek sejtenek, de templom a közepén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!