Egyházi átok alá kerültek a XXI. században

2013. március 25. 08:08

A kiközösítéssel kapcsolatban nagyon sok homályos elképzelés létezik.

2013. március 25. 08:08
Katekéta
Militia Christi

„2000 óta is előfordult néhányszor, ha nem is sokszor, hogy valakit anatémával sújtottak.

Marek Bożek lengyel atya esetében az egyházszakítás bűne merült föl. Többször megtagadta az érsekség utasításainak végrehajtását, támogatta a papi házasodást, sőt rendszeresen fölszólalt annak érdekében, hogy nők is lehessenek papok. Végül már annyira elszakadt az egyházi tanítástól és annyira figyelmen kívül hagyta elöljárói véleményét (engedély nélkül másik plébániára ment, mert szerinte az ottani hívőknek nagyobb szükségük volt rá), hogy nem maradt más út, csak a kiközösítés. Azóta egykori plébániáját nonprofit alapítványi keretekben működteti. A magukat katolikus papnőknek nevező közösség dicsérte őt, sőt prófétának nevezte… Az egyik kiközösített személy egyébként szintén egy ilyen önjelölt francia női pap, Genevieve Beney vagy az osztrák Christine Mayr-Lumetzberger és követői.

A Puerto Ricó-i Edwin Gonzalez Concepcion és hívői ennél is elképesztőbb tanokért vívták ki az Egyház alakját: azt állította a férfi, hogy ő II. János Pál pápa reinkarnációja. Már csak azért is eretnek nézet ez, mert hitünk szerint a pápa nem fog új testbe születni, de már önmagában is kegyeletsértő ilyesmit híresztelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. március 25. 20:48
Átok és szeretet - minő ellentétes fogalmak! És nem gonoszokat átkoznak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!