Mozgássérült passió

2013. március 07. 09:57

Mindenképpen pozitívnak látom azt, hogy egyre több gyülekezetbe járnak mozgássérültek.

2013. március 07. 09:57
Halasi András
Református.hu

– Az előadások nemcsak azok nézőinek, hanem résztvevőinek is fontosak lehetnek. Mi az, amit az előadók hazavisznek?

– A résztvevő segítőknek és a mozgássérülteknek kétféle biztatást jelent. Egyrészt megerősíti a jelenlévő közösséget az együttlét örömében, másrészt hitbeli elmélyedést nyújt. Minden egyes MEVISZ Bárka megjelenésnek egyik célja az, hogy legyenek új segítőink. Voltak olyan alkalmaink ammelyeken ez sikerült, viszont nagyon nehéz a toborzás, hiszen ezek rövid találkozások a gyülekezetekkel.

 

– Milyen lehetőséget nyújt a gyülekezetekkel való találkozás az emberek mozgássérültekkel szembeni előítéleteinek leküzdésében?

 

– Mindenképpen pozitívnak látom azt, hogy egyre több gyülekezetbe járnak mozgássérültek. Összetett kérdés, hogy ez minek köszönhető. Egyrészt évről-évre akadálymentesebb a budapesti közlekedési hálózat, mely lehetőséget nyújt a gyülekezetbe való eljutáshoz. Másrészt a gyülekezetek is egyre jobban elkezdenek nyitni mozgássérült testvéreik felé. Azzal, hogy pályázatok által lehetőség nyílik akadálymentesíteni templomaikat, gyülekezeti termeiket, ezáltal elérhetővé teszik azt mások számára is. Azok a gyülekezeti tagjaink és iskolásaink, akik találkoznak másféle emberekkel, ezeket a tapasztalatokat továbbviszik a társadalom más szegmenseibe is. Reménység szerint ez hozzájárul ahhoz, hogy társadalmilag is egyre szélesebb körben el tudjuk fogadtatni a mozgássérült embereket. Jó példa erre az Sztehlo Gábor iskola, ahol mozgássérült és egészséges diák egymás mellett tanul.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!