Szex, Vatikán, Rock and Roll

2013. február 24. 09:52

Ha ilyen állapotok uralkodnak a keresztény-katolikus egyházban, nem beszélhetünk róla úgy, mint egy szeretetvallásról.

2013. február 24. 09:52
Pesti Firkász
Pesti Firkász

„Egyszerűen a gyenge ember ne menjen katolikus papnak, vagy ha már prédikál, és rájön, hogy valószínűleg az első 5 éves kisfiúnak nekirontana, egyszerűen vegye le a reverendát, menjen el orvoshoz, aztán válasszon egy tisztességes szakmát. Lehetőséget kell adni arra, hogy a gyenge emberek otthagyhassák a papi, püspöki, bíborosi és pápai pályát.

Ha ilyen állapotok uralkodnak a keresztény-katolikus egyházban, nem beszélhetünk róla úgy, mint egy szeretetvallásról. És az embereket, akik hisznek a papoknak, püspököknek, vagy hisznek a tanokban, csak keresztény-kaotikus vallásúaknak titulálhatjuk. Mert lehet, hogy Géza atya Istenhátamögött nem rendez orgiákat az oltáron, de amíg a felettesei igen, minden követőt maga alá söpör a mocsok. Elméletben, ideológiailag, vagy tudom is én. De tény, hogy hiteltelen egy olyan vallás, ahol pedofilokat mentegetnek, vagy éppen óriásbizniszért harcolnak a mélyen tisztelt bíboros urak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. február 26. 07:46
Én valódi szenteket látok, mi több ismerek. Az éremnek két oldala van, ez akkor is igaz ha te csupán az egyik, a sötét oldalra vagy kíváncsi. Ennyi. :)
ottapont
2013. február 26. 07:46
Nem tudom, nem vagyok járatos a Vatikánban. Te igen? Amit viszont tapasztalatból tudok az az, hogy minden keresztény/keresztyén felekezetben vannak szentek. Mi több, mindenféle vallású igaz embereket ismerek, sőt még olyanokat is akik magukat nem tartják hívőnek.
FOB
2013. február 26. 00:19
A lemondott pápa is vszínűleg csupa szentet látott maga körül.
FOB
2013. február 25. 21:37
Nézd meg a felekezeted történelmét és megérted miről beszélek. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!