XVI. Benedek hagyatéka 1.

2013. február 11. 15:55

XVI. Benedek lemondásáról az újságíróknak – kiszámítható módon – a pénzügyi és pedofil botrányok jutottak eszükbe.

2013. február 11. 15:55
Mike Károly
Kereszténység és kapitalizmus

XVI. Benedek lemondásáról az újságíróknak kiszámítható módon a pénzügyi és pedofil botrányok jutottak eszükbe. Jelentőségüket nem tagadva, komoly hiba lenne Ratzinger pápaságát a válságkezeléssel azonosítani. Talán nem veszi rossz néven a Gondviselés, ha azt jósolom, hogy kivételes teológiai mélységű tanítása a történeti Krisztusról, a liturgiáról és a társadalmi tanításról nagyobb hatással lesz az Egyház és rajta keresztül a világ jövőjére is. 

Társadalmi tanítását 2009-ben így próbáltam magyarázni a Heti Válaszban:

A pápa "szeretetoffenzívája".

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felician
2013. február 21. 18:43
Most mi van? Lehet, hogy az a film manipulatív és hazug. Nem állítom, hogy az, de lehet. Van precedens alaptalan rágalmazásra (például a te hozzászólásaid). De tök mindegy. Majd ha a többi felekezet illetve szekularizált intézmény sokkal több pedofiljával is ennyit foglalkoztok, illetve ha majd a katolikus egyház sokkal több áldozatos és tiszta életű papjával is ennyit foglalkoztok, akkor majd értelmes helye lesz egy ilyen dokumentumfilmnek is.
krotak
2013. február 12. 14:24
Nem vagyok vallásos. Ateista sem. Talán picit agnosztikus. Gondoskodásom ellenére is előfordul kiskertemben néhány kukacos alma. Helyes lenne úgy vélekednem, hogy az almát el kell felejteni, mert kukacos?
C.Dömötör
2013. február 12. 12:57
Nem ártana, hogy ha egy orvost felkeresne,állandóan az Ön beteges agresziójával találkozni, több mint fárasztó. Nem beszélve arról, hogy Önnek semmi ismerete sincs az Egyházról,ugyanazt ismételgeti állandóan mintha ettöl remélné,hogy igy az igaz lessz. Ön egy sajnálatra méltó ember.Ha mások bosszantása Önnek örömöt okoz, akkor különössen kilehet éhezve;szeretetre és megértésre. De ez nem jelenti azt, hogy minden hülyeséget ami az eszébe jut, megkell másokkal osztania. Elöbb gondolkodjon, és csak azután irjon. Mégjobb:elöbb gondolkodjon, és azután ne irjon semmit.
J.Zs
2013. február 12. 10:07
De az is lehet, hogy igaz! 50-50%...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!