Már nem lájkolom

2013. február 04. 10:10

Ha nem vonunk erősebb határokat, kérhetünk akár százmillió lájkot is, akkor sem találunk vissza önmagunkhoz. És az idő eltelik.

2013. február 04. 10:10
Karafiáth Orsolya
Metropol

„Általában persze ezeknek az oldalaknak megvan a hasznuk, egy-egy terméket vagy szolgáltatást hirdetnek. De nagyon szeretném megtudni, mi a veleje annak a tébolynak, ami nemrég vette kezdetét, és csak az őrült lájkgyűjtögetésről szól. Egy ronda fiú kezdte, aki mellett egy szintén nem túl bájos nő ücsörgött. A fiú kezében tábla: »Ha kapok egymillió lájkot, lefekszik velem.« Én is rányomtam, legyen jó napja a fiúnak, hamarosan kétmillió fölé szökött a számláló. Még nem jött meg a hír, hogy a lány meghajlott-e a népakarat előtt, de a próbálkozás vicces volt, elsőnek és egyetlennek. Ám rengeteg követőjük akadt, egyre kevésbé érdekes dolgokkal. Egyik szerint a feltöltő fizetésemelést kap egymillió felett, máshol megmutatja valamely intim testrészét. Úgy terjednek ezek az egyre bugyutább dolgok, mint az influenza. És szerintem előbb-utóbb meg is betegítenek. Riaszt, mennyi időt rabol el tőlünk ez a sok ránk ömlő baromság. Az, hogy a szórakoztató üdvözlőlapok, (ál)bölcsességgel ellátott életmottók és kontroll nélkül felpakolt magánéleti események miatt lassan nem marad időnk érezni.

Legfájdalmasabb ez például a halálhíreknél. Egy komment, egy megosztás, és a következő lájk már ott is díszeleg egy cuki fotó alatt… Ha nem vonunk erősebb határokat, kérhetünk akár százmillió lájkot is, akkor sem találunk vissza önmagunkhoz. És az idő eltelik. Azt meg már úgyis megtudtuk, meddig élünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. február 05. 14:39
"Csak a pontosság kedvéért. Nem a lájkért kettyintőkkel kezdődött, hanem egy kutyával, meg aranyos 5 gyerekkel." Nálad. Karafiáth Orsolyánál meg a "kettyintőkkel". Hozzám egyik sem ért el, mert az én ismerőseim közül senki nem osztotta meg egyiket sem.
brabant89
2013. február 05. 14:39
Úgy látszik, nem vagy Facebook felhasználó. Akkor tudnád, hogy akit te bejelöltél ismerősnek, vagy aki téged bejelölt és elfogadtad a felkérést, akkor bármit tesznek fel magáról vagy megoszt, azt mind te is látod. Éppen az ilyen sok hülyeség miatt már töröltem ismerőst (ő jelölt be engem), mert nagyon untatott és nem tetszett a stílusa.
Selamat
2013. február 05. 14:38
Csak a pontosság kedvéért. Nem a lájkért kettyintőkkel kezdődött, hanem egy kutyával, meg aranyos 5 gyerekkel. Akik csak akkor kaphatták meg a vágyva vágyott kutyusukat, ha 100 ezer lájkot kapnak. A gyerekek aranyosak voltak. A kutyus is. Meg a ötlet is. Aki meg lájkért szexszel, meg mutogatja fedetlen melleit egy szegedi kocsmában, annak ennél nagyobb öröme se legyen. Legfeljebb lájkja.
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. február 05. 14:38
"Riaszt, mennyi időt rabol el tőlünk ez a sok ránk ömlő baromság." Orsika! Minden stimmel. Rám ömlöttél, raboltad az időmet, és valami elképesztő baromságnak gondolom, hogy van ember, akinek a lájkolás a napi problémája! Te is egy vagy a riasztó jelenségek közül! 1 milliárd ember nevében, akiknek napi szinten nincs tiszta ivóvize, éheznek és nincs semmi reményük arra, hogy ez megváltozik rövid életük alatt -- az ő nevükben diszlájkollak téged.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!