Szabolcs, Bereg kivételesen jó lelkületét tükröző vallási adatainak vizsgálata

2013. január 11. 07:54

A jó, hogy első pillantásra látszik: arányszámaink jobbak, mint a többi felekezeté. A rossz? Ha jobban megnézzük ennek az okát, látszik, hogy: 2001 és 2009 között a határon túlról áttelepedett 65 000 református.

2013. január 11. 07:54
Riskó János
Parókia Portál

Mivel fog elkezdődni a 2012. évi népszámlálásról szóló előadás? Azzal, hogy van egy jó hírem, és egy van egy rossz. A jó, hogy első pillantásra látszik: arányszámaink jobbak, mint a többi felekezeté. A rossz? Ha jobban megnézzük ennek az okát, látszik, hogy: 2001 és 2009 között a határon túlról áttelepedett 65 000 református.

Ebben a dolgozatomban nem a be- és elköltözéseket vizsgálom, hanem azt: hogyan adja tovább a hitbeli meggyőződését az egyik nemzedék a másiknak. (Az 1980-as években még jobbára csak az el-, illetve beköltözéseket vizsgáltam, továbbá a népszámlálás 1949-es és az azt megelőző évtizedek községsoros felekezeti adatait, de már akkor is az egyházi temetési, keresztelési adatokat hozzámértem a polgári halálozáshoz, születéshez.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!