Nekem itt minden kincs

2013. január 26. 08:04

Tavaly december 10-én nyitottunk, előtte három héttel még nem gondoltam, hogy nekem butikom lesz.

2013. január 26. 08:04
Németh Juci
Recorder

„A te öltözködésedet mindig a second hand határozta meg?

Elég régóta, igen. Sosem szerettem úgy kinézni, mint más. Nézegettem nemrég, hogy néztem ki az Animában, hát kegyetlenül, mostani szemmel semmi sem tetszik, amit akkor hordtam, viszont nem volt rajtam konfekcióruha. Annak idején Szombathelyen Szarka Gabi - a mostani Anima Fannijának anyukája, aki a mai napig kiváló barátnőm - volt számomra egy minta; egyedien, feltűnően öltözködött, már akkor jártak turkálókba, nem egyszer fellépő ruhákat is adott nekem kölcsön. Az ő ízlése, látásmódja nagyban formálta az enyémet is, tulajdonképpen akár onnan is eredeztethető ez az egész, ami eljutott oda, hogy Gabi most már saját bevallása szerint tőlem tanul, mindig mondja, hogy ő ezt a cuccot sosem szúrta volna ki. Ami rajtam van most pulóver, azt nem a Bershkában vettem, hanem az előttem lakó Irénke nénitől maradt rám, de ettől még nem érzem magam kevesebbnek, sőt, pont hogy többnek, mert vadászom a ruhákra, energiát fektetek az öltözködésembe és nem vagyok hajlandó úgy kinézni, mint mindenki más. Viszont fontos az is, hogy ne legyek úgy feltűnő, pikírt, hogy elterelje a lényegről a figyelmet. És visszatérve a "ronda” ruhákra - ezeket tudni kell viselni. Lehet, hogy azt mondod egy pulcsira, hogy gáz, de ha felveszem egy jó farmerrel és akár kicsit kifestem hozzá magam, akkor belém szeretsz. Tika olyan stílusú csaj, mint én, és szeretem őt nézni, hogy miben van, mert látom, hogy olyan cuccok, amiket le nem hoznál a padlásról, hogy működnek egy fasza csajon, aki az öltözködésével nem úgy hangsúlyozza magát, mint a többiek, és ettől lesz különleges.

A Nemjuci tagjait is te öltözteted?

Igen, és mivel három tök különböző fiúm van, elég izgalmas feladat. Persze vannak saját cuccaik is, nem mindent én aggatok rájuk, max. összenézem. Hamarosan beindulnak a zenekaros dolgok, szóval arra is kellene már lassan turkálnom, magamnak is.

El is érkeztünk ezzel a zenekari ténykedéseidhez. Mi várható idén Nemjuci- és Budapest Bár-fronton?

A Nemjuci most ötéves, ez az év ennek jegyébe telik el: lesz egy elég nagy országos turné sok helyszínen, Budapesten március 16-án az A38-on játsszunk, aztán jönnek a nyári fesztiválok, és ősszel még lehet, hogy folytatjuk a turnét. Gitáros váltás volt, Faragó Tomi barátunk (jelenleg We Are Rockstars / Dictator & Hussar - a szerk.) helyett jött a Szőke Barna, aki a Qualitonsban játszik és a Hó Mártonnal, ő behozta a zenénkbe a pszichedelikusabb, nagyobb ívű, nem kapkodós-punkos témákat. Ez mindig megvolt bennünk, csak abból a négyesből a hektikusabb zene jött, vele pedig mernek a részek elnyúlni, kiszélesedni, nem csak arról szól a dolog, hogy ébresszük fel az embereket. Épp ideje váltani öt év után, úgyhogy az ő érkezése kapóra jött, íródnak új számok is és készül új videoklip, a Blind Man című rádiós dalunkból, Szabó Áron (aki Recorder egyik kedvenc tavalyi magyar kiadványát jegyző Haunebu tagia is - a szerk.) rendezésében. Én többet akarok gitározni, dobolni, a fiúk pedig végre elkezdenek vokálozni, mert nagyon kell a Nemjuciba a fiúhang, amit én a kezdetek óta szeretnék. A Budapest Bár pedig már letudta a maga öt évét, velük előbb Brazíliába megyek két hétre, amiből hat alkalommal koncertezünk São Paulóban helyieknek, aztán onnan irány New York. Jelentem: ezalatt sem lesz zárva a butik!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!