Megvédem L. Simont

2013. január 15. 15:06

Be kell látni, nem tudunk demokratikusan dönteni, minek akkor a látszat.

2013. január 15. 15:06
Hamvay Péter
Népszava

„Persze akár komolyan is lehetne venni, hogy pályázattal, vagy anélkül a legkiválóbb szakembereket keressük meg. Olyanokat, képesek szolgálni egy transzparens, szakmai vitákban kikristályosodott kulturális politikát. De hát az ilyennel sok gond van, ki kéne találni, végig kellene vinni, meg kéne védeni. Kell hozzá szellem, bátorság, erő.

Sokkal egyszerűbb tehát L. Simon László ötlete, megszabadul egy csomó kellemetlenségtől, hiszen a gaz ellen egyszer azért támadja, mert túl pártos a zsűri, ha meg nem eléggé az, akkor meg előfordul, hogy mégsem a megfelelő jelöltet hozzák ki, s megint csak magyarázkodni kell, amikor mégis őt nevezik ki a bizottság ellenében. Nem méltó ez a leszegett fejű szégyenkezés a magyarhoz, be kell látni, nem tudunk demokratikusan dönteni, minek akkor a látszat. A többi ósdi lom is sorral kerül majd, a közbeszerzések; hiszen kijátsszuk azokat, az Alkotmánybíróság; amit kirostál alkotmányba írjuk, választások, Parlament, ...?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2013. január 16. 07:40
Ugye lehet rettentő demokratikus döntéseket hozni. Kinevezzük egy klikk tagjait zsürinek, aki maguk közül megválasztanak valakit. Teljesítményét nagyon fogják dícsérni, igazolván, hogy döntésük mennyire helyes volt. Azután lehet rettentő módon antidemokratikus döntéssel közvetlenül kinevezni valakit. A kinevező (elvileg) felelősséggel tartozik az illető teljasítményéért. A torzulásokat figyelembe véve egyik kutya a másik eb.
trabantkombi
2013. január 15. 18:48
Ja, kormányozni sem tudunk demokratikusan! Tehát jöhet a diktatúra! Mennyi f@sz van égen és földön? 2014!!!!!
trabantkombi
2013. január 15. 18:47
Ha államosítanák mondjuk a színházakat, múzeumokat, könyvtárakat, stb is, akkor megoldódna ez a probléma is, és lassan visszajutunk oda, ahonnan 1989-ben elindultunk. Világos, hogy baltás kisztitkár elvtársnak nem a rendszerrel volt baja, hanem azzal, hogy nem ő ült a csúcson!! Mocskos hazug gennyes tolvaj hazaárulók! 2014!!!!!!!!!!!!!
slomovicz
2013. január 15. 17:42
A vörösnácik arcbőrének anyaga után intenzíven érdeklődik az amerikai ürkutatási hivatala - a NASA. Ürhajók hővédő pajzsaként szeretnék alkalmazni. Nem ég le semmitől.:-) A mi vörös náci bagázsunknak hiányzik egy jó kis szemkilövetés már. Csak úgy - demokratikusan. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!