Prager Riesling Smaragd Klaus-vertikális (2011-1997)

2013. január 14. 10:59

Több száz külföldi rajnai megkóstolása után ezt a bort tartom számon a legjobbnak a szárazak között. Ez a bor az egyik lehetséges alternatívája a tökéletes nagy száraz fehérnek.

2013. január 14. 10:59
Drbarta
Borrajongó

„A Prager Riesling Smaragd Klaus speciális helyet foglal el a karrieremben. Kóstoltam többféle társaságban, többféle kontextusban és mindig kiverte a biztosítékot. Emlékeim szerint minden alkalommal lehetőség nyílott egyéb kiemelkedő borokkal is összehasonlítani, de nálam minden alkalommal fölé nőtt a sornak. Úgy érzem a több éve tartó riesling-őrület eddigi egyik végeredménye számomra, több száz külföldi rajnai megkóstolása után ezt a bort tartom számon a legjobbnak a szárazak között. Tovább haladva, úgy érzem, hogy ez a bor az egyik lehetséges alternatívája a tökéletes nagy száraz fehérnek.  

A fenti gondolatokat kiváltó 09-es és 11-es tételek megtapasztalása után nem meglepő módon egyéb évjárataira is rendkívül kíváncsi lettem, és nekiláttam minél többet összeszedegetni. Ez a gyűjtögetés végül annyira jól sikerült, hogy összejött egy elég impozánsnak ígérkező kóstolóra való anyag, melynek témájaként 8 különböző évjáratú Klaus kóstolása révén rálátást nyerhettünk a bor fejlődési képességére egy 15 éves periódust tekintve. Íme a kóstoló kivonata a szemszögünkből, az eseményen szintén résztvevő Szomjas Gödény jegyzeteivel is kiegészítve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!