Beláthatatlan következményekkel jár a FIFA őrült döntése

2013. január 10. 15:33

A FIFA nem tudja, mit zúdít magára az ítélettel?

2013. január 10. 15:33
Bucsy Levente
MNO

„Természetesen izgalmas kérdés, hogy voltak-e már például nemzetközi futballmeccsen a marginális, mégis ezerszer »megkanosszázott« budapesti incidenst a FIFA-nak felpanaszoló szervezetek képviselői (azt az egyik csoportosulás, a Simon Wiesenthal Központ már bizonyította, hogy a valóság számára nem mindig érdekes), és persze ezen keresztül az is, más kirekesztő jelenségek miatt is viseltetnek ilyen minőségű érzékenységgel. Hogy miféle befolyásuk van a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség döntéshozóira, azokra, akik egy 11 oldalas paksamétát is összeállítottak a tavaly nyári budapesti edzőmeccsből az utólagos árulkodás alapján, erről – ne legyenek illúzióink – talán soha nem lesz pontos információnk.

Hogy a FIFA mit kap ezek után…

És hogy miért írtuk, hogy a FIFA nem tudja, mit zúdít magára az ítélettel? Ezek után biztosak lehetnek abban, hogy pusztán azon meccsek beszámolóival tele lesz a panaszládikója, amelyek során határon túli magyar csapatot, szurkolót vegzálnak nemzetisége miatt a ma már többségi társadalmat alkotó, például szerb, szlovák, román drukkercsoportok. Részletesen és jól dokumentált történeteket fognak kapni a kényelmes FIFA-iroda szakosodott alkalmazottai, aztán lehet bizonyítani az egyenlő mércével való mérést, jóvá tenni a közelmúlt vétkeit. Vagy inkább más módszerekkel büntetni a vétkes mérkőzésrendezőt, halkan mondom, konkrétan a tettest… – a labdarúgás érdeke bizonyosan az utóbbi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 558 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. január 11. 06:23
Ki kell lépni vagy a fifából vagy a vizentál központból. Hümm!
BőröndÖdön
2013. január 11. 05:39
A FIFA jól döntött,az MLSZ csak sunnyog,semmit nem tesz azért,hogy rend legyen a nézőtéren.
Mystes
2013. január 11. 04:23
Igazándiból persze a világ közepe Magyarország, és a hun/magyar gens. :))
huttinger
2013. január 11. 01:24
Na mentem! Igen késő vagy korán van.....Jó éjt mindenkinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!