Idegesen

2013. január 10. 14:36

Egy javaslat a jövő évtől megszüntetné azt a lehetőséget, hogy szükség esetén kötelező szűrővizsgálatot rendelhessenek el a hatóságok az ország egyes területein.

2013. január 10. 14:36
Andrassew Iván
Andrassew Iván távoli naplója

„Egy javaslat a jövő évtől megszüntetné azt a lehetőséget, hogy szükség esetén kötelező szűrővizsgálatot rendelhessenek el a hatóságok az ország egyes területein. Ebből az olvasó rájön, hogy ha eddig nem tudta, hogy maga a lakossági szűrés kötelező jellege már megszűnt. Ha tudta, akkor sem lehetett teljesen biztos abban, hogy miért. 

Már csak azért se, mert időközönként azt hallotta, hogy megint támad a tbc. Mert ugye, a nyomor. Meg a rezisztencia. Annál is inkább zavar lehet a fejben, mert Danó Anna a Népszabadságban azt írja: »Veszélyezteti a járványügyi biztonságot, hogy a tiszti főorvos nem rendelhet el kötelező tüdőszűrést, például egy egész falura – mondta Falus Ferenc tüdőgyógyász, egykori tiszti főorvos. Hozzátette: ez a veszély azért is nagyobb, mint korábban, mert a gyógyíthatatlan multirezisztens tbc behurcolásának veszélye erősebb, mint eddig bármikor.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2013. január 11. 22:19
http://www.iv.hu/modules.php?name=IVlapok&op=viewarticle&artid=252
Rike
2013. január 11. 19:17
Na. Szóval a kötelező tüdőszűrést megszüntetni az bűncselekmémy. Azért nincs most annyi, amennyi lehetne, mert volt, Mármint a kötelező. Aki ezt megszünteti az bűnöző. És ez nem pártpolitika feleim. Nem. Az ostobaság pártfüggetlen. Szóval nem az van, hogy kiteljesítjük. Nem. Megszüntetjük. És aztán majd...Ti láttatok már aztán majd-ot?Tudjátok mibe kerül egy elhanyagolt TBC-s ellátása?
elfelejtette
2013. január 10. 21:09
Kész szerencse, hogy ilyen magasan képzett újságíróink vannak, akik a gazdasági- társadalmi kérdések mellett a járványügyben is ilyen remekül eligazodnak. Hála az égnek!
bagira
2013. január 10. 18:11
Andrassew elhiszem hogy idegesek vagytok......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!