Hova lett A FIÚ?

2012. december 15. 11:50

Aztán a Fiú! eltűnt és átvette a helyét egy furcsa belső vita, ami ismét mély árkokat húz egyházunk életébe.

2012. december 15. 11:50
Szakács Gergely
Reposzt.hu

Ahogy tegnap végigolvastam ezeket a nyilatkozatokat, állásfoglalásokat, vegyes érzések kavarogtak bennem, amiktől azóta sem tudok szabadulni. Örülök, hogy reakciók születtek, vélemények vannak, amik ütköznek, és bízom benne, hogy ebből valami építő, előre mutató születik. És szomorúság is van bennem, hiszen az egyházon kívül egész jól fogadták a videót, most meg arról cikkeznek, mennyire megosztott minket ez a történet. A karácsonyi üzenet elveszett, már nem a kampányvideóról beszélünk, hanem valami egészen másról.

Mindez furcsa diagnózist állít fel rólunk. Úgy tűnik, csak nyilvános nyilatkozatokban tudunk véleményt alkotni, csak kijelentünk, követelünk, visszautasítunk, stb. A párbeszéd, ami igencsak evangéliumi, valahogy meg sem jelenik. A felek nem ülnek le egy asztalhoz megvitatni, mit is gondolnak a filmről, annak hatásáról egyházon belül és kívül. Nem jelenik meg az egyszerű ember véleménye, akinek igazából szól ez a film és hiányik az egyszerű egyháztag szempontja is, aki így vagy úgy, de véleményt alkot a videóról.

 

Bízom benne, az indulatok elcsitulnak, a kedélyek megnyugodnak, és a nyilvános honlapokon megjelentetett állásfoglalások helyett lesz konstruktív, személyes párbeszéd. Mindezt annak a tudatában, hogy akár tetszett a film, akár nem, a FIÚ mindenkié, refomátusoké, más felekezetűeké, Istentől távol lévőké...

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2012. december 23. 23:25
A magyar nyelv pontosan tükrözi azt a régi, egészséges, hozzá és nem alárendelő szemléletet amivel a magyarok mindigis rendelkeztek.
ottapont
2012. december 23. 23:07
Szorgosan lájkolgatlak.:)
kgyula
2012. december 23. 21:56
Kiknek az álláspontja? A lefundamentallistázottaké? Vagy azoké, akik azt hiszik, akkor is szükség lesz rájuk, ha úgy hirdetik az igét, ahogy a világnak tetszik?
kgyula
2012. december 23. 17:28
Látom, benned bezzeg munkálkodik... :))) Azért a Szent Lélek csak visszafogná benned a szektás hisztit... (De nehogy megint azzal a sükettel gyere, hogy az igazságot kimondani nem gyűlölködés és nem ítélgetés.) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!