Ennyi telik tőlünk, reformátusoktól?

2012. december 17. 17:17

Mit keres egy prostituált ebben a születési sztoriban? Hogyan és miért kerülnek ebbe a modern képbe a birkák? Miért kapja ez a történet azt a címet, hogy valódi karácsony?

2012. december 17. 17:17
Sípos Ete Álmos
Református.hu

- Kitől származik az ötlet, hogy a Biblia történeti hitelességét és tekintélyét aláásó »Názáret-Betlehem vetélkedő« ócska elméletével kell evangélizálni ma a magyar társadalmat? Ki volt ennek a filmnek a teológiai felügyelője? A produkciót látva, vajon nem érdemelné-e meg a tanfegyelmit?

- Mi ennek a filmnek az üzenete?

- Egy nem hivatalos egyházi személy, fiatalok között dolgozó középiskolai tanárember a filmet látva ezeket a kérdéseket tette fel nekem: Az autóstoppos fiatal pár, a mobiltelefonok világában miért nem hívott mentőt? Miért éppen egy parkoló sötét WC helyiségébe mentek be szülni? Mit keres egy prostituált ebben a születési sztoriban? Hogyan és miért kerülnek ebbe a modern képbe a birkák? Miért kapja ez a történet azt a címet, hogy valódi karácsony?

- Hol található a filmben Jézus, a megígért Messiás, a testben megjelent Isten, miben ismerhető fel karácsony világtörténeti egyedisége?

- Ennyi telik tőlünk, reformátusoktól? – Remélem, hogy nem!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2012. december 23. 17:22
Végre sikerült megnéznem a filmet, és volt időm elgondolkodni rajta. Előre bocsátom, hogy semmi gondom a parafrázissal, a figurákal, még a prostituált sem verte ki nálam a biztosítékot. Viszont elképzeltem, hogy a célközönség egy tagjaként valahogy így fordulok a film után a készítőihez: OK gyerekek, de akkor most mi van? A szöveges magyarázatra pedig azt kérdem a szerzőtől: Miért tolod nekem a frankót öreg, amikor te sem vagy biztos benne, hogy így történt? Szóval, hol az evangelista bizuonyossága?
kgyula
2012. december 23. 17:21
"...tuti jobban áll Jézusnál, mint egy Jézus nevével visszaélő, sőt abból élő, gyűlölködő tévtanító!" No meg a "Jézus nevével visszaélő, sőt abból élő gyűlölködő tévtanítókat" gyűlölő keresztényeknél is jobban... :)
kgyula
2012. december 22. 19:17
Semmiféle gyűlölködést nem lehet kiolvasni Sipos írásából. Azon sem lehet rajtakapni, hogy nem eléggé biblikus a gondolkodása. Talán az a bajod vele, hogy református. Látom, nagyon nyomasztjuk a kedélyedet...
magnamater
2012. december 18. 17:19
Mobiltelefon ügybe sejtem a magyarázatot:nem roma volt a fiatal pár, mert a roma fiatalok már mind raboltak maguknak mobilt, a WC-be azért mentek, mert az volt a legközelebb,s mert prostikkal szóba állt, már Jézust is megszólták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!