Fekete karácsony?

2012. december 19. 13:54

Amikor előbb elhalványul, majd teljesen elmúlik a tartalom egy valamikori, a többség számára tartalommal bíró szimbólum mögül, szabad a pálya a kreatív csoportok előtt.

2012. december 19. 13:54
Pálfi Zsuzsanna
reposzt

Mondhat mindenki azt, amit akar, állíthat olyan fát, amilyet akar, én akkor is színes karácsonyt várok, remélek, nem pedig feketét. Mert az én karácsonyomban fény támad, méghozzá nem mesterséges fény, hanem mennyei világosság. Az én karácsonyom nem lehet fekete, mert reménység tölti meg, hogy van Megváltója ennek a fekete világnak. Az én karácsonyomban az ablakom előtti fenyő zöldje Isten örökkévaló szeretetéről, gondviseléséről beszél. Nálam csillogó, arany vagy ezüst és piros gömbök lesznek a fán, mert ez az ünnep felemel, nem pedig letaglóz. Én nem akarok megfelelni senkinek a karácsonyfámmal, mindig –bármilyen sok egyéb tennivalóm is van- örömmel és szeretettel díszítem fel a fát színesre. Nincs bennem elementáris kényszer a változtatásra, sőt, van karácsony külsőségeiben, de főleg tartalmában egy csomó olyan, amin a világért sem változtatnék, úgy jó és úgy csodálatos, ahogy van. Trendi vagy nem trendi, én színes karácsonyfát, de még inkább az Örökkévaló Isten ecsetjével, evangéliumával kiszínezett készülődést és karácsonyt kívánok mindenkinek!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2012. december 20. 17:59
"Biztosan az alkotási lázat szítja az is, hogy valami olyannal akarnak előállni, amilyen még nem volt." Kedves Pálfi Zsuzsanna, nekem ennél sokkal egyszerűbb magyarázatom lenne erre a jelenségre. Ez csupán üzlet, nem alkotási láz. Minden évben más a menő szín a karácsonyi dekorációk terén. Ha az emberek ragaszkodnak a régi, generációk óta őrizgetett, egy-egy újabb darabbal kipótolt díszeikhez akkor nem csörög a kassza. Aki csupán külsőségek szintjén éli meg a Karácsonyt és pénze is van az bedől ennek a "trednek" is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!