Szépségünkkel is szolgálhatjuk Istent

2012. december 19. 16:25

A papok, szerzetesnők, szerzetesek közvetítik Jézus örömhírét, ezért ők sem lehetnek ápolatlanok, csúnyák, avítt megjelenésűek, mert akkor az emberek inkább elhúzódnak tőlük.

2012. december 19. 16:25
Gyurin Zsuzsanna
Talita

– Amikor legutóbb találkoztunk, azt mondtad, szívesen beszélgetnél a keresztény nők szépségéről, mert nem túl jó az a kép, ahogyan a médiában vagy a közösségi életben megjelenünk.

– Vannak szingli férfi-barátaim, akik szeretnének párt találni, de amikor mondom nekik, hogy ismerek egy-két katolikus lányt, rögtön tiltakoznak: Jaj, ne, azok biztos hosszú copfos, vastag szemöldökű, bajuszos, bokáig érő szoknyás, lapos sarus lányok, és már huszonévesen őszülnek, de őket ez nem érdekli. Ezek a sztereotípiák. Persze nem igaz mindenkire, de valóban sokan így néznek ki, és ezzel hátrányos helyzetbe hozzák magukat a társadalmi boldogulás terén. Hiába végez egyetemet egy okos, keresztény lány, nem fogják felvenni egy jól menő céghez, mert a cég azt szeretné, hogy az ő képviselője, »arca« egy szép, vonzó ember legyen.

– Nemrég egy vallásos szülőknek tartott előadáson vettem részt, és tudtam, hogy jelen lesz egy hétgyerekes anyuka is. A terembe lépve azonnal megállapítottam, ki ő, pedig korábban nem ismertem. Korához képest idősebbnek nézett ki, elhanyagolt volt, gondterhelt arcú, ruhája ósdi. Úgy éreztem, ez nagyon rossz »reklám« több gyermek vállalásához.

– Missziómnak tartom, hogy ha egy közeli ismerősöm elhanyagolja magát, segítsek neki. Egyházi középiskolába jártam, ahol nem volt téma a külső megjelenés. Érettségi után kozmetikusnak tanultam, ott értettem meg a szépség fontosságát. A tinédzsereknek tanítani kéne, hogy foglalkozzanak okosan a külsejükkel. Minden problémára van megoldás, még a túl erős szőrzetre és a pattanásos bőrre is. A testalkat hátrányai is ügyesen korrigálhatók megfelelő szabású öltözettel, cipővel. Szerintem rossz hozzáállás, hogy ilyennek teremtett az Isten, majd csak akad valaki, aki így is szeretni fog.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!