Mi vagy ti?

2012. december 06. 08:49

Orbán számára nem világos, hogy a magyar zsidók úgy magyarok, hogy közben zsidók, avagy úgy zsidók, hogy közben magyarok. Nem vagy-vagy, hanem is-is.

2012. december 06. 08:49
Gábor György
Gábor György
Galamus

Aki a magyar (angol, német, olasz, francia stb.) népfogalmat a zsidó népfogalommal szembeállítva próbálja meghatározni, az vagy masszív tudatlanságból követi ezt el, vagy aljasságból. Az előbbin még lehet változtatni, az utóbbin aligha. Az előbbi ugyanis kognitív kérdés, az utóbbi szimpla aljasság. Hiszen ez esetben a zsidóság faji kategóriaként köszön vissza, s olyan entitást vesz célba, amely idegen testként lakozik a magyar (német, angol, orosz, francia stb.) nép közösségén belül.

A vészkorszak bűne Káin bűnével azonos: nem magyarok hoztak törvényeket zsidók ellen, nem magyarok deportáltak zsidókat, nem magyarok gyilkoltak zsidókat, hanem magyarok követték el a fentieket magyarokkal szemben. Zsidó magyarokkal szemben. S mennyire jellemző, hogy amíg Franciaországban és Olaszországban a francia és olasz emléktáblák és megemlékezések francia és olasz zsidó áldozatokról szólnak, addig mintha a magyar föld még halálukban sem volna képes be- és visszafogadni a »csak« zsidókként számon tartott áldozatokat. (…)

S egyáltalán: milyen védelem várható el attól, aki önbizalomtól dagadva, egyúttal szimplifikálva a helyzetet és a lehetséges megoldást, magabiztosan beígérte a két (csendőr)pofont és a hazazavarást, ám rettegett sallerjeiből és kokijaiból kizárólag az Uniónak juttatott. S közben (alig) kódolt mondataival (a baloldal genetikus meghatározottságától a haza nem lehet ellenzékben megállapításig, a bankok szapulásától az idegenszívűség felemlegetéséig stb.) maga is hozzájárult ahhoz, hogy most valóban védelemre szorulnak a magyarok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. december 06. 16:57
Nem dolgozni jöttem ide Nem dolgozni jöttem ide Törpe-fejű, mit akarsz tőlem? Nehéz munka az enyém Nehéz munka az enyém Mi vagyunk az Új Undokak. De jött hozzám egy törpe De jött hozzám egy törpe S kérdezte, mit akarok? „Ti vagytok az Új Undokak Ti vagytok az Új Undokak Menjetek dolgozni ti is.” Felgerjedt szittya vérem Felgerjedt szittya vérem S rászóltam Törpe-fejűre: Hát maga megbolondult, Hát maga megbolondult, Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond? (1908)
korona
2012. december 06. 16:06
Petőfi Sándor: SZÖRNYŰ IDŐ... Szörnyű idő, szörnyű idő! S a szörnyüség mindegyre nő. Talán az ég Megesküvék, Hogy a magyart kiirtja. Minden tagunkból vérezünk, Hogy is ne? villog ellenünk A fél világnak kardja. És ott elől a háború Csak a kisebb baj; szomorúbb, Mi hátul áll, A döghalál. Be kijutott a részed ...Isten csapásiból, o hon, Folyvást arat határidon Két kézzel az enyészet. Egy szálig elveszünk-e mi? Vagy fog maradni valaki, Leírni e Vad fekete Időket a világnak? S ha lesz ember, ki megmarad, El tudja e gyászdolgokat Beszélni, mint valának? S ha elbeszéli úgy, amint Megértük ezeket mi mind: Akad-e majd, Ki ennyi bajt Higgyen, hogy ez történet? És e beszédet nem veszi Egy őrült, rémülésteli, Zavart ész meséjének? (Mezőberény, 1849. július 17.)
tade7
2012. december 06. 15:58
"Orbán számára nem világos, hogy a magyar zsidók úgy magyarok, hogy közben zsidók, avagy úgy zsidók, hogy közben magyarok. Nem vagy-vagy, hanem is-is." Aha!Azért érdekes volt olvasgatni a Magyarország-Izrael barátságos focimeccs előtt ezeknek az "is-is" zsidóknak a kommentjeit!
korona
2012. december 06. 15:39
Például ilyneket látok: …A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt… (A szerző 2012. február 29-én Kanadába távozott és ott menekültstátuszt kért.) Az általa leírt sorok, nem háborították fel, nem serkentették tüntetésre sem a kormánypártot, sem a balliberális ellenzéket. Vajon miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!