A vallási vezetők esete a Fiúval

2012. december 23. 16:53

Muszáj ráerősíteni a sztereotípiára, hogy a keresztyének hülyék?

2012. december 23. 16:53
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

Muszáj ráerősíteni a sztereotípiára, hogy a keresztyének hülyék?

A film természetesen nem blaszfém, és nem hamisít semmilyen üzenetet. A karácsonyi történetet parafrazálja, mégpedig igen jól. (Én a történetvezetést enyhén melodramatikusnak érzem, de más kifogást nem emelnék ellene.) Lehet, hogy a teológialig nem olyan szabatos, ahogy azt egy dogmatika-professzor elvárná, de nem is ez volt a célja, nyilván – hanem hogy elmesélje a Fiú születésének történetét mai, érvényes filmnyelven, mégpedig –nahát – a nézők számára. És ez sikerült. A filmet övező teológiai vita teljesen értelmetlen. Abszolút fölösleges lett volna kiírni, hogy „hahó, emberek, a reformátusok azt hiszik ám, hogy a karácsonyi csecsemő maga az Isten”. Ugyanis az emberek ezt a körülményt ismerik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 27. 06:15
A debilitás egyik szimptómája a debil röhögcsélés mindenki máson.
Öreg
2012. december 27. 06:15
Nem, a kersztyének nem hülyék,csak épp olyan emberek, mint az emberek általában, de Balavány- már sok esetben bizonyította- de most az Orbánizmus, mint államvallás cikével kiérdemelte ezt a jelzőt!
kalhana
2012. december 27. 06:15
Kellett ezt? És ma kellett?
Justicia
2012. december 23. 23:44
Brian élete jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!