A Rostás Árpád-díj

2012. november 29. 09:35

A cigány vándorasztalosban több a büszkeség, a tartás, az erkölcsi érzék, mint a teljes magyar értelmiségben. Neki aztán semmi dolga azokkal, akik a díjat osztják. Akkor miért fogadna el tőlük pénzt?

2012. november 29. 09:35
Uj Péter
Népszabadság

„Ha volna pénzem, már holnap megalapítanám a Rostás Árpád-díjat.

A cigány vándorasztalosban több a büszkeség, a tartás, az erkölcsi érzék, mint a teljes magyar értelmiségben.

Részéről az arma virumque cano. Nem valószínű, hogy Rostás pontosan átlátja, mit is jelent, hogy visszautasította a Prima Primissima díjat, illetve a jelölést. Nem, nem azért nem látja át, mert buta lenne vagy úgynevezett »egyszerű ember«, hanem azért, mert neki aztán semmi dolga azokkal, akik a díjat osztják. Ha semmi dolga velük, akkor miért fogadna el tőlük pénzt? Egyáltalán: miért akarnak neki adni? Rögtön ötvenezer eurót? Munka nélkül? Nem kóser ez így.

Beneficium accipere libertatem est vendere.

A magyar értelmiségi művelt elméjében szofisztikáltabb erkölcsi rendszer működik, ott ilyen aggályok számára nem marad hely. Ahol ötvenezer euró a tét, ott nem szabad fanyalogni, ott nem teszünk föl kényelmetlen kérdéseket magunknak, például, hogy oké-e bokázni az üzleti elitnek vagy hogy is hívják ezt, szoktak erre egy ógörög eredetű szót is használni, de abból meg csak a per van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
markteglasy
2016. október 19. 09:18
Kedves Cikkíró és kedves Olvasók! Sajnos nem minden az, aminek látszik... Rostás Árpád cégünket komolyan megkárosította és személyes is kapcsolatban vagyok több olyan károsulttal, akiket rászedett. Kérem, járjanak utána és ne segítsék ámokfutását dicsőítő cikkekkel! Üdvözlettel: egy károsult
markteglasy
2015. május 13. 19:32
Tisztelt Felhasználók! Figyelmeztetni szeretném Önöket, hogy Rostás Árpád - többek között - cégünknek komoly pénzösszeggel tartozik évek óta, melyből eddig semmit nem fizetett meg. (Ezt természetesen hivatalos dokumentumokkal tudjunk igazolni.) Többen tettek már feljelentést ellene különböző típusú csalásai miatt, hiába... Kérem, tájékozódjanak, mielőtt dicsőítő cikkeket és hozzászólásokat írnak, vagy közös üzletbe kezdenek vele!
Next adósság
2013. március 26. 22:53
Rostát kellene a seggedre tetoválni a szellentés dilemában lenne hogy melyik lyukon jöjjön. Hümm!
mazdarx8
2013. március 26. 21:17
Tisztelt Rostás Árpád károsultjai! Sajnos én is a Rostás Árpád áldozatai közé tartozom. Én céges olcsó telefonálási lehetőséget adtam neki egy ismerősöm ajánlására és sajnos engem több mint 300 ezer forinttal károsított meg. Mindezt tudatosan tette mert egyetlen egy szálát sem fizetett be szándékosan. Tudom hol lakik jelenleg Budapesten és azt is tudom hol dolgozik egy asztalos műhelyben. Nagyon szívesen meg osztom ezt privátban bárkivel akit meg károsított. Papírom van a tartozásáról de sajnos egy nincstelen ember és semmi vagyona amit le lehetne foglalni. Szívesen szerveznék egy összejövetelt a munka helyén és lakhelyén lejáratásként, hogy a környezetében lévő emberek meg tudják valójában milyen ember is. Aki partner ebben ezen a mail címen el ér. [email protected] Üdvözlettel sorstársaimnak. Csonka Zsolt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!