A vallásszabadság alapvető jog és fontos érték

2012. november 14. 09:50

Mégsem érték a proletárdiktatúra alatt olyan támadások a keresztényeket, mint manapság Európában, ha egy tagállam keresztény embert jelöl fontos tisztségre.

2012. november 14. 09:50
Surján László
Facebook

„A vallásszabadság alapvető jog és fontos érték. Az Európai Unió alapjogi chartája is kiáll a »gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadsága« mellett. (II-69. artikulus). Ezt nem szabad úgy értelmezni, hogy csak a nem hívőknek van joga nem hinni egyetlen vallásban sem, és a hívőknek ne lenne joga hívőként résztvenni a közéletben. A hívő embereknek ezt a jogát még a kommunista eszmékre épülő, tudatosan ateista diktatúra sem vonta kétségbe. Magyarországon a kommunista Kádár János pártfőtitkárként is hangoztatta, hogy »A vallásos emberek egyenjogú állampolgárként vesznek részt a szocializmus építésében a közéletben.« Bár a hétköznapok gyakorlata nem volt ilyen szép, mégsem érték a proletárdiktatúra alatt olyan támadások a keresztényeket, mint manapság Európában, ha egy tagállam keresztény embert jelöl fontos tisztségre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
respublikanus
2012. november 21. 10:56
Szerintem a kérdés felvetése is csúsztatás. Nem az a gond, "ha egy tagállam keresztény embert jelöl fontos tisztségre", hanem, ha jelölésnek ez a fő indoka, kvázi provokálva más vallási kultúrkörbe tartozókat és az ateistákat!
tarackos
2012. november 19. 18:35
Hehehe, mindig kitör belőlem a röhögés amikor az operett-keresztények kereszténykednek...;)
Fakutya tizedes
2012. november 18. 14:02
Qss!
BőröndÖdön
2012. november 18. 14:02
Ócska,gerinctelen megélhetési politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!