Remélem Európa ≠ Brüsszel

2012. november 13. 17:21

Egy olyan Európa képe rajzolódik ki, amit nyugodtan hívhatunk diktatúrának is.

2012. november 13. 17:21
Hollik István
kerdem.blog.hu

„Az események kapcsán egy olyan Európa képe rajzolódik ki, amit nyugodtan hívhatunk diktatúrának is. A tolerancia diktatúrájának, ahogy II. János Pál fogalmazott korábban. Mi másnak nevezhetnénk, mikor a vallásszabadságot, a vallási meggyőződés szabadságát hangsúlyozó Európai Unióban politikai öngyilkosságnak számít, ha valaki fel is vállalja elveit és aszerint politizál( ezzel nem megsértve senkit és keresztényi szeretettel fordulva a másik felé!). 

Ha valaki mégis ezt teszi - mint most Tonio Borg -  emberi jogi szervezetek, NGO-k és képviselők tucatjai kiáltanak rögtön szélsőségest és az európai normák megsértéséről beszélnek. Ami a legnagyobb baj, érdemi vita és egymás véleményének elfogadása nélkül. Ez lenne a sokszínű, befogadó, demokratikus Európa, kedves liberális barátaink? 

Valamit mégis csak köszönhetünk nekik: egy pillanatra fellebbentették a fátylat egy olyan Európáról, amilyet mi biztosan nem szeretnénk.

Végezetül azért szeretném leszögezni: a valódi megértésen, kompromisszumokon alapuló, kulturálisan és vallásában is sokszínű európai országok öszefogásának továbbra sincs alternatívája. Viszont a kapitányi híddal egyre nagyobb baj van és a matrózok egyre jobban zúgolódnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2012. november 14. 07:41
Nem értem, a cikk egyszerűen nem tartalmaz az égvilágon semmilyen konkrétumot! Egy csoport sem lép akcióba csak úgy... Csak tippelek, de mivel a biztos az egészségügyben is tevékenykedne, lehetséges, hogy az abortusszal van valami kapcsolatban a megmozdulás?
grimpic
2012. november 14. 07:34
"Itthon is megjelent a hír, hogy az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi (pontosabban „genderegyenlőségi”) bizottsága azt javasolja, tiltsák ki az iskolai oktatásból azokat a könyveket, amelyek a hagyományos nemi, szülői szerepekben ábrázolják a nőket és férfiakat." Nagyon helyes, és azokat a gyerekeket, akik elvetemültségükben apunak, anyunak, papának, mamának szólítják a szüleiket, nagyszüleiket, vigyék átnevelő táborokba. Valahonnan ez olyan ismerős. Atyaisten, ennyi valóságtól elrugaszkodott agyamentet.
imres
2012. november 13. 22:05
Csak úgy emlékeztetném a tisztelt nagyérdeműt néhány ellentmondásra. AS nuszlim vallás a férfi, nő szereposztásban sokkal szigorúbb szabályok szerint működik. Franciaországben felmentették azt a muszlim férfit, aki megverte feleségét, mert az nem engedelmeskedett neki. A bíróság indoklása szerint rájuk nem vonatkoznak minden esetben a francia törvények. Hogy miért nem, ne kérdezzétek. Nos, ez a dolog egyik véglete. A másik véglet az egyéniség megölése, a nemi szerepek kiirtása. Hogy miért, ne kérdezzétek. Csupán egyetlen kérdésem van. Hogy illeszthető össze az EU praxisában a nemi szerepek szélsőséges megnyilvánulásának tűrése, egyik oldalról, másrészt a nemi különbségek totális felszámolása, másik oldalról? Ezek nagyon hülyék. Ebből az EU-ból tényleg nem kérek.
tarackos
2012. november 13. 20:36
"Mi másnak nevezhetnénk, mikor a vallásszabadságot, a vallási meggyőződés szabadságát hangsúlyozó Európai Unióban politikai öngyilkosságnak számít, ha valaki fel is vállalja elveit és aszerint politizál( ezzel nem megsértve senkit és keresztényi szeretettel fordulva a másik felé!)." Evolúciónak! Az illető olyan áruval házal amire nincs kereslet. Mint a Gyulai Húskombinát. Sorsa az enyészet...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!