Weninger Syrah 2009

2012. október 09. 11:30

Franz Weninger az egyik legszimpatikusabb borász, akivel eddig szerencsém volt beszélgetni.

2012. október 09. 11:30
Bordogság blog
Bordogság

„Franz Weninger az egyik legszimpatikusabb borász, akivel eddig szerencsém volt beszélgetni. A legegyszerűbb - általa valószínűleg már tízezerszer megválaszolt - kérdésre is olyan elsöprő energiával és lelkesedéssel válaszol, hogy a borai kóstolása nélkül is sejthetjük, hogy a balfi pincészetnél nem mindennapi dolgok születnek. Ahogy tapasztaltam, nem is borászati irányzatokról vagy a technológiáról beszél legszívesebben, hanem a borvidék egyedi adottságairól és lehetőségeiről.

A címszereplő borral kapcsolatban rögtön a lényegre térek, az év egyik, hanem a legjobb vörösboros élményét kaptam tőle. Semmi szellőztetésre nem volt szükség, intenzív és sokrétű illata elsöprő erővel jön a pohárból, benne málna, konyakmeggy és fűszeres aszalt szilva kavarog. Szájban is marad az erőteljes gyümölcsös vonal, melyet gyönyörűen színeznek a fajta és a hordó fűszeres jegyei. Úgy nagy és komplex, hogy egy pillanatra sem tűnik nehézkesnek vagy súlyosnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!