Minden hiábavalóság...

2012. szeptember 07. 09:27

Egy illúzióval kevesebb – bár a magyar poitikától már nem vártam sokat, mégis alul lehet mindig múlni, ami van.

2012. szeptember 07. 09:27
Bella Péter
Reposzt.hu

„Ahhoz, hogy egy népi kezdeményezést a parlament tárgyaljon, ötvenezer aláírás szükséges. Még márciusban kezdett el egy ilyen akciót az Élet-Érték Alapítvány, azzal kapcsolatban, hogy a családon belüli erőszakot önálló bűncselekményként szabályozzák - történt ez azután, hogy az új törvények tárgyalásakor a Fidesz, a KDNP és az MSZP ezt nem szavazta meg. Számomra ez a téma különösen fontos, én is aláírtam. Nem ötvenezer ember tette ugyanezt, hanem 106 ezer, ez az érvényességi korlát duplája. Ezt én fontos üzenetnek gondoltam, a demokrácia működik, vannak ügyek, melyekkel kapcsolatban az egyébként passzív, apolitikus emberek is megmozgathatók, pártszimpátiától függetlenül.

Az üzenetet csak a parlamentben nem hallották meg. Persze, meg kell tárgyalni, hiszen érvényes, törvény van rá, de rejtsük el a tévénézők, az online kapcsolódók elől a dolgot, száműzzük a végére, késő éjjelre, esetleg hajnalra. Ennyi. Persze, úgyis leszavazzák (én sem vagyok naív), de legalább az aláírók és az ügyet fontosnak tartók előtt tegyék. De nem, az emberek az aláíró állampolgárok most nem fontosak.

Itt is az üzenet a fájdalmas. Hogy ennyi aláírás nem a demokrácia ünnepe, hogy le lehet tudni úgy is, hogy ne sok vizet zavarjon. És nem csak a kormányzó pártok üzenete ez, tulajdonképp most itt csak az LMP emelte fel a szavát és a JOBBIK volt még az ügy mellett (ugye, hogy lehet ezt így is?). Mert az ügy felette áll gazdasági érdekeken, politikai törésvonalakon, a liberális, a szocialista, a konzervatív és radikális jobboldali feleséget is megilleti, hogy a férje ne gyötörje otthon.
Egy illúzióval kevesebb - bár a magyar poitikától már nem vártam sokat, mégis alul lehet mindig múlni, ami van.

Minden hiábavalóság... Tényleg csak Krisztus marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. szeptember 14. 15:58
Semmilyen törvénnyel nem lehet szabályozni, hogy a mindennapi életben az önmegvalósítás magas fokára jutó- mindenkin átgázoló- egyedek a családon belűl másképp viselkedjenek,mmint a társadalomban. Évtizedeken keresztűl nem kaptak a gyerekek erkölcsi nevelést -hogy a vallás oktatásról ne beszéljek- és most csodálkozunk, hogy amikor felnőnek mi lesz belőlük. A csdaládon belűl és kivűl egyaránt. Azok a fiatalkoruak, akik idős embereket támadnak meg, mitől lennének mások a családban? Nem törvények kellenek, hanem nevelés.És a Tizparancsolat!
Forsz
2012. szeptember 14. 15:58
Balla Péter te egy monomániás kis seggfej vagy. Egy gramofon. Nincs más mód, mint megvárni, míg a rugód lejár, addig úgy sem hagyod abba. Csak sztereotip liberális mantrákat tudsz ismételgetni, a probléma lényegéről fingod sincs. Ezt már a másik cikked kapcsán megírtam. Mitől vagy ennyire beindulva? Mert nincs igazad, azt tudhatnád; ez a problémahalmaz bonyolultabb a te agybéli felfogó képességednél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!