Vér, testrészek, mégsem sátánizmus, mi az?

2012. augusztus 29. 16:14

Emberi testnedvet vagy testrészt mutogatni a közfelfogás szerint elég perverz dolog. Kivéve, ha az egyház csinálja.

2012. augusztus 29. 16:14
Papp László Tamás
hvg.hu

Emberi testnedvet vagy testrészt mutogatni a közfelfogás szerint elég perverz dolog. Kivéve, ha az egyház csinálja. Akkor rögvest szent, meg kötelezően tisztelendő dolog lesz belőle. Mikor a pápa vérét, szentek testrészét teszik közszemlére, az mindjárt más. Nem érdekes? Újabb példa rá, hogy egy csomó olyan dolog van, amelyet, ha laikus emberek csinálnak, beteges, perverz vagy természetellenes, ha meg mondjuk egy világvallás hívei (esetünkben a katolikusok), akkor tök rendben van, sőt.

A testnedv- és testrész-piacon az egyház nem tűr konkurenciát, nyilván ezért is kel ki a pornó ellen, valamint tiltakozik, ha rajta kívül más is foglalkozna emberi maradványokkal. Vagy emlékszünk, mekkora botrány lett Hermann Nitsch kiscelli tárlatából tizenvalahány éve. Hogy tiltakozott akkor a püspöki kar. Nekem speciel semmi kifogásom a pápa vérének, hajdanvolt egyházi méltóságok földi maradványának hurcolászása, mutogatása ellen. Akinek ez okoz örömöt, tegye. Ez a rövidke írás csupán azért született, mivel a katolikus egyház nagyon is szeret tiltó, korlátozó jelleggel beleszólni, amikor mások kívánnak a vér és/vagy testrészek kreatív, az elhalálozott beleegyezésével történő művészi vagy tudományos hasznosításával élni. Vagy testnedvek fakadását pusztán örömszerző céllal bemutatni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2014. augusztus 31. 10:45
Nem tudom, mi lenne keresztényellenes, a bálványimádás mindenképp . A Szent Jobb mindenképpen bálvány. A Szent Korona is, amióta elhozták a helyéről, a többi koronázási szerkó mellől a múzeumból.
atila68
2013. augusztus 03. 16:28
Szegény Papp László Tamás. Szegény.
sóhivatalnok
2013. február 13. 11:15
"Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fent a mennyben, vagy amelyek lent a földön, vagy amelyek a vízben a föld alatt vannak: ne hajtsd meg magadat azok előtt, ne szolgálj azoknak." (II Mózes 20:3-5.) "Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte: mert én vagyok az Ur a ti Istenetek. Isten figyelmeztette őket, hogyha nem hallgatnak rá, akkor én ellenetek járok haragomban; és továbbá hétszeresen megostorozlak titeket a ti bűneitekért és elpusztítom a ti magas helyeiteket és lerombolom a ti naposzlopaitokat és a ti holttesteiteket bálványaitok holttesteire, hányatom; és megutál titeket az én lelkem." (III Mózes 26:1,28,30) És még egy eretnek gondolat Jézustól: "Senki sem juthat az Atyához, csak énáltalam." De ti azért csak imádjátok nyugodtan tovább a bálványaitokat.
bohocugyi allamtitkar
2012. december 26. 14:25
teljesen igaza van. en meg teteznem a perverziot azzal hogy a megcsonkitott kez darabot szoknyas ferfiak hurcaljak az ev legmelegebb napjan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!