Ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól

2012. augusztus 27. 13:36

Azért senki se nézné jó szemmel, ha valakik a Szent István Bazilikában tartanának egy „punk-imát”, talán még az ellenzék sem, amelynek lejárató kampányaként is értelmezhetőek a történtek.

2012. augusztus 27. 13:36
Havasi Zsolt
Campusonline

„A Pussy Riot ügyben végül megszületett a 2800 oldalas vádirat, miszerint a zenekar tagjai vallási gyűlöletből és a különböző társadalmi csoportokkal szembeni ellenségeskedésből cselekedtek, mindezt provokatív és sértő módon hajtották végre. Emiatt pedig akár hét évet is kaphattak volna. Végül július 12-én a bíróság fejenként két év börtönt szabott ki az együttes három tagjára, a többieket pedig még jelenleg is keresi a rendőrség. Az ortodox egyház az ítélet után meggondolta magát, és nyilatkozatban kérték az enyhítést.

Sokan szólaltak fel, álltak ki és tüntettek a zenekar mellett fogva tartásuk idején. A Red Hot Chili Peppers frontembere, Anthony Kiedis »Pussy Riot«-feliratú pólóban koncertezett. Az Amnesty International moszkvai vezetője kegyetlen intézkedésnek nevezte a tagok fogságban tartását. Különböző jogvédők az érthetetlenül hosszú előzetes letartóztatást koncepciós pernek ítélték meg, és a lányokat politikai fogolynak titulálták. Budapesten és a világ több pontján pedig szimpátiatüntetéseket tartottak.

Értelmezések és vélemények ide vagy oda, azért senki se nézné jó szemmel, ha valakik a Szent István Bazilikában tartanának egy »punk-imát« talán még az ellenzék sem, amelynek lejárató kampányaként is értelmezhetőek a történtek. Mindenesetre a hölgyek kicsit túllőttek a célon, és ha sokan a hatalom erőfitogtatásának is tartják a kiszabott két évet, ez idő alatt, nem csak nekik, de nekünk is lesz időnk gondolkodni, hogy valami azért nagyon nem stimmel ezen a »demokratikus« világon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
message
2012. szeptember 01. 23:08
Ha elolvasnád elejétől a végéig János evangéliumát, tudnád, hogy ez a passzus nem azoknak szól, akiknek te gondolod, hanem az akkori zsidó társadalom szűk kisebbségének. Ha ennyire adsz Jézus szavaira, miért nem veszed figyelembe a többit is?
Öreg
2012. augusztus 31. 17:49
Nem ezeknek az őrült nőszemélyeknek a cselekedete számit, hanem az utánna jövő -érdekükben történő- világméretű felháborodás. Provokáció volt ez a javából. Gondoljuk csak el, a nemzetközi pénzvilág valamilyen jelentős eseményén tudna valaki provokálni, vagy csak egyáltalán tilltakozni? Még csa a helyszint sem lehet megközeliteni, pedig amikről ott beszélnek, az a mindennapokra van óriási hatással és nem az Istenben hivők- tehát ma már egy kisebbség-önérzetét tépi!
almabarackalma
2012. augusztus 31. 17:44
Ha a pussy riotos csajok nem egy keresztény templomba mentek volna be botrányt okozni hanem egy zsinagógába, akkor most Madonnával az élen a világ közvéleménye börtönt követelne rájuk amiért antiszemita nácik.
Feyszáll
2012. augusztus 30. 02:37
Három évnél többet adnak a mi komcsijaink egy tojás eldobásáért. Elfelejtetted?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!