Nem akarok félni

2012. augusztus 26. 12:30

A fészbukon névvel és arccal álmodoznak új Birkenau-ról a „nem is nácik”.

2012. augusztus 26. 12:30
Balavány György
Balavány György
Balavány Poszt

„Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a Hősök terén az a pár gárdista, hanem akik otthon szurkolnak nekik. (...)

Korábban kocsmai handabandázás folyt, és született néhány hülye pamflet, és egy kis Lebensraum nyomán máris zengett az ég. Ma nem hívják meg a színészt Egerbe, mert büdös zsidó. A fészbukon névvel és arccal álmodoznak új Birkenau-ról a »nem is nácik«. Közpénzből megy a főváros színházában a nyílt zsidóellenes uszítás, és csupán annyit mond rá a főpolgármester, hogy »necces«. Tiszaeszlár a Parlamentben, pogromkísérlet vidéki romák ellen, támadások zsinagógák ellen, zsidók inzultálása az utcán. Ma már a kormány egyik lapjában leírják, hogy lehetetlen a cigányokkal együtt élni, mert olyan a fajtájuk. Hetente kapom a fenyegetéseket, hogy megvernek, eltüntetnek, nemcsak engem, a családomat is. Nekem ne mondjátok, hogy nem kell komolyan venni. Mit kell komolyan venni, ha nem ezt?

Azt mondja Babarczy Eszter méltán nevezetes esszéjében, hogy nem maradhat a baloldal fő üzenete az antifasizmus. Lehet, de engem nem érdekel a baloldal, meg a jobboldal se. Ez a bolond kis ország érdekel, és a magát sirató, önsírját ásó, kegyetlen és elvakult nemzetem, amelynek nem akarom látni a vesztét. Nem akarom rejtegetni a gyerekeimet, meg a másét se. Nem akarok betört kirakatokat, égő autókat, harckocsikat, légószirénát, gettót, de minden jel arra mutat, hogy le van szarva, mit nem akarok, mert ez jön, közeledik, most fordul a sarkon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 300 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2012. augusztus 27. 10:26
"Tiszaeszlár a Parlamentben, pogromkísérlet vidéki romák ellen, támadások zsinagógák ellen, zsidók inzultálása az utcán." ...és megint, speciel én meg ettől féltem. A felfújt lufik puffogtatásától. Mikor tanulják már meg a bérretegők, hogy ha feszt eltúlozzák a dolgokat, akkor az bizony kontraproduktív hatással jár?
röviden
2012. augusztus 27. 09:56
Definálatlan,defininiálhatatlan, ill. általad önkényesen definiált elvont fogalmak alapján olvasol a fejemre sommás ítéletet. A gondolkodásunknak alig van közös pontja, hát, akkor egy darabig ne szórakoztassuk egymást. Harcolj elszántan, értem, eltévelyedettért is teszed. Hívd magad bátran liberáis demokratának,engem proto-, kripto-, vagy tőrülmetszett fasisztának, nem érdekesz, kinevetlek.Megtalálsz, amint eszméitek egyik kétségkívül szellemes alapvetőjének tanácsát megfogadva művelgetem a kertemet. Arroganciád eredményével meg szívesen szembesítenélek ügy harminc év múlva, ha megérném. Most egy darabig hanyagollak, ha nem bánod.
Port Kennedy(Ausztralia)
2012. augusztus 27. 08:18
Más.El Topo nicknéven futott itt egy futóbolond.Rég nem lehet látni.Mit tudtok róla? Talán kidobták ezt az árva madarat?
rambler
2012. augusztus 27. 06:54
"de minden jel arra mutat, hogy le van szarva, mit nem akarok," Így van barátom,saját magadnak remekül összefoglaltad a lényeget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!