Infantilis agresszió, avagy miért félelmetes Malina Hedvig

2012. augusztus 16. 18:48

Az igazság kiderítése vagy szolgáltatása itt már totálisan lényegtelen. Ez a hatalom arroganciájáról szól.

2012. augusztus 16. 18:48
Ardamica Zorán
Parameter.sk

„Úgy elegáns, ha egy modern európai típusú demokráciában az igazságszolgáltatás független a végrehajtó hatalomtól. Sőt, ez a demokrácia egyik feltétele. Hogy aztán a kevésbé civilizált hatalom a gyakorlatban ezt az elvi tételt hány országban és milyen módokon próbálja kijátszani, más kérdés. De a sajtószabadsághoz hasonlóan ez is lakmusz. Minél nagyobb az elszíneződés, annál szélsőségesebb a semleges ph-tól való eltérés.

Szlovákiában e tekintetben nem sok illúziónk lehetett a rendszerváltás óta. Ráadásul a hatalom olyan hülye és lusta, hogy egyes árulkodó esetekben nem is nagyon leplezi a céljait. Persze, a társadalom mára olyan állapotba került, amikor úgysem képes érdemben reagálni... Ahogyan például évek óta kitartóan packáznak egy fiatal lánnyal, aki időközben anya lett, s aki következetesen nem megy bele a mocskos játszmába, s tartja magát ahhoz, hogy ő egy áldozat, miközben egy normális állampolgár normális életét szeretné csupán élni, az már régen nem az ő, azaz Malina Hedvig személyéről szól, hanem a hatalom agresszív kisgömböcként dagadó, sértett egójáról. Amiért Malinát nem sikerült bekapnia.

Nem az a tét, hogy Malinát megverték-e. Vagy netán ő csépelt volna véresre egy-egy békés, művelt, védtelen bőrfejű hazafit a Nyitra partján... Sőt, esetleg megrendezte-e a saját agyonveretését csak azért, hogy jól megtúlóráztassa a bűnüldözőket. Az igazság kiderítése vagy szolgáltatása itt már totálisan lényegtelen. Ez a hatalom arroganciájáról szól. Arról, hogyan nem képes felülemelkedni azon: nem avatkozhat parttalanul bele akármelyik állampolgár életébe. Hogy nem bírja elviselni, ha nem talál eszközt, amely a demokrácia még működő intézményeivel dacolva képes lenne mégiscsak ráverni a balhét és a hatalom számára ideális esetben a vasat is arra, aki dacolni mert.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felfújta a szél
2012. augusztus 16. 21:05
Akik bántalmazták Malina Hedviget, voltaképpen ugyanazt vitték végig a maguk eszközeivel, mint a szlovák állam a sajátjaival: a magyar nyelv használatának szankcionálását. Persze hogy a bűnüldöző szervek is ugyanazon az oldalon állnak
Hunor N.
2012. augusztus 16. 19:40
"már régen nem az ő, azaz Malina Hedvig személyéről szól, hanem a hatalom agresszív kisgömböcként dagadó, sértett egójáról" ... és a megfélemlítésről, az elrettentésről, arról, hogy minden magyar tudja hol a helye, és mi a kötelessége.
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 16. 19:16
"miért félelmetes Malina Hedvig" A jelenség ugyanaz, mint nálunk Tóth Ilona vagy Manszfeld Péteré. Romániában Wass Alberté. Ezek a hős fiatalok iszonyúan félelmetesek. A gyilkosaik, szellemi- és jogutódaik számára. A liberalizmus és a bolsevizmus mindenhol egyforma.
luga
2012. augusztus 16. 18:56
Nem tudnak a kisebbrendűségi érzésükkel mit kezdeni. Azért érzik szükségesnek állandóan bizonygatni, hogy ki az úr a háznál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!