Háború előtt

2012. július 30. 17:36

Magyarországnak untig elég egy (valóban) Nemzeti Bank, az OTP, egy tisztességes szociális bank és a takarékszövetkezetek.

2012. július 30. 17:36
Hegyi Zoltán
Hegyibeszéd

„Hozzánk közben valami görög csávó érkezett az orosz asszonnyal tárgyalni az IMF-től. Az is szép, hogy visszajöttek az oroszok, de a görög se rossz. Még jó, hogy nem haza ment, bár ezektől minden kitelik. Egy svájci intézet elemzése szerint létezik egy 147 cégből álló klikk, amelynek »aránytalanul nagy a befolyása a világgazdaságra«. Ajjaj, már a svájciak is. A kutatók szerint köztük van a Goldman Sachs, a Barclays, a JP Morgan, az AXA és az ING is.

Közben mozgolódnak a devizahitelesek a környező országokban. Horvátországban nemrég beperelték az adósok a bankokat, Szerbiában már meg is nyerték az első pereket és az eljárásokat kezdeményező szervezetek regionális érdekszövetséget hoznak létre, hogy kicseréljék tapasztalataikat. Úgy tűnik megvan az a közös ellenség, amiért még ők is.

Magyarországon is elindultak már a keresetek, akad megnyert per is. Nincs mese, a végsőkig el kell menni, minden eszköz megengedett. A tét a házunk, a családunk, a jövőnk, a sorsunk, a hazánk. Ilyen egyszerű. Előbb-utóbb ugyanis egyre többen felteszik majd a kérdést, hogy egyáltalán mit keresnek ezek itt? Sétál az ember egy tízezres kisváros főterén és ott figyel hat bank. Közöttük üres kirakatok, mert senkinek nincs pénze sem kibérelni az üzletet, sem vásárolni belőle. Menjenek szépen haza a leányok, boldogítsák otthon anyukát. Magyarországnak untig elég egy (valóban) Nemzeti Bank, az OTP, egy tisztességes szociális bank és a takarékszövetkezetek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. július 31. 01:16
Minősíthetetlen iromány. Ki vette fel a hiteleiteket??? Kényszerített a bank?? OTP? Ne röhögtess. https://www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Tulajdonosi_struktura
kriegsfall_uhu
2012. július 30. 23:03
Tényleg jobb lenne, ha írás helyett csak énekelne.
RAMBO
2012. július 30. 20:24
Az a szerencse, hogy az OTP-nek volt tőkéje a magyar gazdaság beindításához. Ja nem, nem volt. De legalább nem telt három napba egy átutalás. Ja, de igen, éppen miattuk nem lehetett indítani semmilyen technológiai fejlődést, mert nem voltak képesek átállni (pl. Giro, 3*8-as bankszámlaszám). De legalább normális kamatot fizettek. Jaaa, azt nem, nevetséges összegeket fizetnek még ma is. De a Takszövök igen. Ja, nem, kb. 15 évvel vannak lemaradva technológiában a modern bankolástól. A számítástechnikai rendszereiket normális országban betiltanák. Mindegy, akkor is elég ennyi bank. Hiszen az OTP a Csányié, a Takszöv bankot meg most veszi meg a kúrmány. Családban marad, igaz-e? A szerző akkora fasz, mint ide Ócsa.
wartog
2012. július 30. 19:16
Szal Magyar Bank! Ha lenne, még működhetne is! A Többit ki a picsába.Így kéne.Hát ez nem egyszerű, tudom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!