Vádjaik netovábbja

2012. április 12. 15:33

Tehetünk észrevételeket a globális tőkéről és az országokat sakkban tartó pénzügyi alapokról – ám erre a legkevésbé sem alkalmas egy faji alapon kikiáltott vérvád gusztustalan felöklendezése.

2012. április 12. 15:33
Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

„A képviselő a tények zugtörténészeket megszégyenítően laza kezelésével azt fejtegette, hogy az 1883-as tiszaeszlári perben nem azért mentették fel a gyanúsított zsidókat, mert nem sikerült rájuk bizonyítani a vádat. Hanem mert a »hazánk gazdaságát már akkor is kézben tartó körök« nyomást gyakoroltak Magyarországra: ha nem tisztázzák a helyi izraelitákat, csődbe küldik a Monarchiát.

A történtek ezen olvasatát 130 éve tartja melegen a hazai szélsőjobboldal - és ugyanannyi rá a bizonyíték, mint az állítólagos rózsadombi paktumra. Amely megállapodásra 1991-ben úgymond azért szorította rá Moszkva, Washington és Tel-Aviv Magyarországot, hogy a szovjet csapatok kivonása fejében a kommunisták és a zsidók megőrizhessék kiváltságaikat.

Ettől még, különösen hazánk mai helyzetében, tehetünk észrevételeket a globális tőkéről és az országokat sakkban tartó pénzügyi alapokról  ám erre a legkevésbé sem alkalmas egy faji alapon kikiáltott vérvád gusztustalan felöklendezése. Merthogy az ilyesmi csak arra jó, hogy egyes kényes témakörökben hosszú időre lehetetlenné tegyük a civilizált beszédet. Kivéve persze, ha nem eleve ez a cél. De ez már az összeesküvés-elméletek zavaros világa; azt meg helyesebb meghagyni a Jobbik képviselőinek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foxi
2012. április 13. 10:56
Miért a zsidók kapták a Tízparancsolatot? Először az Isten az arabokhoz ment: - Arabok, itt van a parancsolatom. - Mi az? - Ne lopj. - Az nem jó, mi szegények vagyunk, nekünk is élni kell. Ekkor ment a perzsákhoz. - Perzsák, itt van a parancsolatom. - Mi az? kérdezték a perzsák. - Ne kívánd meg felebarátod feleségét. - Az nem jó, mi megkívánjuk. Ekkor ment az Isten Mózeshez. - Mózes, itt van a parancsolatom. - Mennyibe kerül? - Ingyen van. - Jó, akkor adjál tízet.
Ppali
2012. április 12. 23:17
Ez volt az első nagy horderejű eset, amikor bizonyos érdekkörök nyíltan befolyásolták az igazságszolgáltatást és manipulálták a közvéleményt. És a siker felbátorította őket. A képviselő erről emlékezett meg, utalva az azóta is tartó folyamatos gyakorlatra. Nyilván mi mindannyian vagyunk a hibásak, hogy ezek a körök nem üzbég buddhisták voltak....
slomovicz
2012. április 12. 21:51
Milyen konkrét haszna volt ennek a beszédnek? Annyi hogy a Jobbik magára húzta a Náci vádat. Komolyan gondoljátok hogy Baráth Zsolt, nem kap majd a megfelelő időben jutalmat ezért a beszédért a baliberálisoktól? Egy jó kis igazgatósági állást? Egy EU képviselői helyet mint Bokros Lajos az MDF szétverője? Ugyanmár, ne higyjétek hogy Baráth Zsolt egy fasza gyerek. Ez a politikai világ itt európában egy mocskos szennyes világ. A hazaárulás politikai árulás,pedig nagyon jól fizet. Semmi értelme nem volt ennek a beszédnek. Inkább beszéljen a Jobbik arról, hogy milyenek a szocik erkölcsei.
benszülött
2012. április 12. 17:22
Mao a tanítóképző elvégzése után a pekingi egyetem segédkönyvtárosa lett. A kommunista mozgalommal, Marx és Lenin a két zsidó kommunista ideológiájáva 1920-ban ismerkedett meg az oroszországi forradalom idején. A munkásmozgalom legfőbb teoritikusa Marx számos rabbi felmenővel rendelkezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!