Lehet-e Más a P?

2012. március 21. 12:47

Nehéz a gazdasági helyzet, nosza, alanyi jogon követeljünk sajtból holdat.

2012. március 21. 12:47
Vértes László
Vértes László blog

„Az LMP friss népszavazási kezdeményezéséből kiindulva, bizony, nem lehet más a politika! Mi e népszavazás lényege? Nehéz a gazdasági helyzet, nosza, alanyi jogon követeljünk sajtból holdat, kolbásszal adjuk meg a kerítés demokratikus méltóságát. A lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodára kicsit várni kell -- kivéve, ha megnépszavazod.

Jogos az ellenvetés, hogy és a Fidesz?! A tandíj és a vizitdíj megtorpedózása népvoksoltatással? Azt lehetett? Válaszom sokaknak ellenszenves lesz: a Fidesz népszavazása tudatosan választott módszer volt a közösségelvű kormányzás érdekében. Az alternatív népszavazások szintén tudatosan választott módszerként működnek az individuumelvű kormányzás lehetőségéért.

Így működik a politikai piac, ebbe bele kell törődni. Fogalmi ellentmondásba sodródik azonban egy olyan párt, amelyik a hagyományos eszköztárat a politika lehetséges másságára hivatkozva alkalmazza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lastres
2012. március 21. 13:45
Mitől alanyi jog, te nagyon hülye? Feltételek melletti munkavállalói jogok. Hülye írás, a szokásos fidesznyik demagóg duma a "nincs pénzről". A jómódúak adókedvezményére persze van 300 milliárd a nehéz gazdasági helyzetben. A kérdések közül pedig a legfontosabb a munkanélküli segély hossza: ez egy biztosítás alapú dolog, amit valaki adott esetben évtizedig fizet, majd nem kaphat csak 3 hónapig segélyt - ilyes sehol Európában nincs, pardon, Fehéroroszországban.
Antigoné
2012. március 21. 13:06
Az LMP akciózásos korszakába lépett, mert úgy hiszik, ezzel növelhető a vidéken szinte nulla támogatottság. Ez sokkal könnyebb,mint a talpasok hadával járni az országot és meggyőzni az embereket. No, de miről is? Hiszen nem kínálnak valódi alternatívát, csak kopott szlogengyűjteményt, mint ez a mostani is.
drieno
2012. március 21. 12:59
most már nyilvánvaló, hogy a fidesznek kell összeszednie a lompos 200000 aláírását különben rohadt antidemokrata nácifasiszta, meg az ország is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!