Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lóláb

2012. március 10. 10:34

A Sajtószakszervezetnek március 15-ét nem arra kellene felhasználnia, hogy borsot törjön a jobboldali kormány orra alá, hanem arra, hogy ünnepelje az újságírókat, az újságírást.

2012. március 10. 10:34
D. Horváth Gábor
MNO
„Idén nem ünnepel március 15-én a Sajtószakszervezet – jelentette be hivatalosan az érdekképviselet elnöksége. Mint az honlapjukon olvasható, azért nem, mert »jelenleg nincsenek meg a feltételek a sajtónap méltó megünneplésére«. És azért nincsenek meg, mert »a szakmai ünnep megtartása szakmai büszkeséget is feltételez, márpedig ennek ma kevés alapja lehet«. A Sajtószakszervezet tehát úgy döntött, hogy »fennállása során először nem szervez, nem tart ünnepséget a magyar sajtó napján«.

Még mielőtt valaki azon kapná magát tűnődni, hogy vajon mi a szösz az a Sajtószakszervezet, felhívom a figyelmét arra, hogy az újságírók közül sem igazán tudják sokan, mi is az. Ugyanakkor hiába ismerik kevesen, nem kis dologról van szó. Hiszen ez a tulajdonképpen ismeretlen és súlytalan intézmény nagy ügyeket tűzött a zászlajára, az újságírók érdekvédelmén keresztül a sajtó- és a szólásszabadság kiteljesedéséért robotol. (...)

Ehhez persze ennek a Sajtószakszervezetnek függetlennek kellene lennie. Na, nem az újságíróktól, hanem a pártpolitikától. Azaz március 15-ét nem arra kellene felhasználnia, hogy borsot törjön a jobboldali kormány orra alá, hanem arra, hogy ünnepelje az újságírókat, az újságírást. Mert amíg nem ezt teszi, addig nem felel meg az érdekképviseletek alapvető szakmai követelményeinek. Addig viszont inkább duguljon el!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2015. február 06. 16:56
Ki van elhallgattatva? A Klubrádió a mai napig nyíltan gyalázkodhat a töbségi társadalom felé. Miről beszélsz?
kukagyerek
2012. december 12. 21:50
"...hanem arra, hogy ünnepelje az újságírókat, az újságírást." -------------------- Mekkora baromság! Ilyen alapon lehetne ünnepelni a hegesztőket meg a hegesztést is, vagy a könyvelőket és a könyvelést is. Igazi fideszes vagy Gabika!
Aldo Raine hadnagy
2012. március 14. 15:11
"Szegény Aldo egész nap elmeroggyant indexes blogokon lóg, ott meg 24 órás világvége hangulat van télen nyáron." Jól szemlélteted az átlag fideszest. Érveid nincsenek, de ezt megpróbálod ellensúlyozni az ilyen erőltetett besorolgatással. Nem, nem lógok indexes blogokon. egyébként ott mik vannak? te ott lógsz egész nap, hogy ennyire tudod? Vicces, hogy a fidesz rajongók mindig naprakészenek mondják magukat ATV, Klubrádió, hvg, meg egyéb, amúgy általuk utáltnak mondott tv-k, rádiók, újságok tekintetében. Egész nap ott lógtok? A végén kiderül, hogy ti vagytok a törzsközönség. :)
Atisz
2012. március 14. 15:10
*többségi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!