18-as karika

2012. március 12. 10:24

Szinte lehetetlen bizonyítani a prostituáltakkal, főleg a 18 éven aluli prostituáltakkal szembeni visszaéléseket. Vagyis a kitartást, az erőszakot, az emberkereskedelmet.

2012. március 12. 10:24
Bodacz Balázs
Célpont
„Miközben erről forgattam, megdöbbentő tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Például korábban nem tudtam, hogy a prostitúcióba kerülés átlagos életkora - nemzetközi tapasztalatok alapján - 13-14 év. Mint ahogyan azt sem tudtam, hogy Magyarországon erre vonatkozóan még csak felmérés sincs, csak sejtjük, hogy itthon sem jobb a helyzet. Azt persze tudtam, hogy a lányok jelentős részét kényszerítik. De azt nem, hogy hogyan. Például úgy, hogy a családtag(ok) vagy az ismerős(ök) megerőszakolják őket akár már 12-13 éves korukban, de olyan brutálisan, hogy ahhoz képest minden pénzért vállalt menet kész felüdülés.

Bizonyítani viszont szinte lehetetlen a prostituáltakkal, főleg a 18 éven aluli prostituáltakkal szembeni visszaéléseket. Vagyis a kitartást, az erőszakot, az emberkereskedelmet (mert azért azt is érdemes tudni, hogy a lányokat sokszor bizony adják-veszik). A jogszabályok elég puhák, a striciket nemigen fújja be senki, de ha mégis, akkor a feljelentő - többnyire maga a lány - kisvártatva vissza is vonja a vallomását. Mert fél. Így aztán legtöbbször csak a prostituáltakat látja (és bünteti) a rendszer, a fiatalok közül pedig még őket sem mindig. Ha már elmúltak 14 évesek, akkor pedig már a szabálysértési törvény is vonatkozik rájuk. Büntethetők, miközben a valódi elkövetők, vagyis a stricik, teljes biztonságban tekerhetik fel a basszust az X6-osban. Az üggyel egyébként csak Budapesten foglalkozik rendőri egység; az az eset, ami nem köthető a fővároshoz, a hivatalos Magyarország számára nem létezik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2012. március 12. 13:34
Nos, nézzük mi erről a véleménye a fidesz-kormányzatnak, azon belül a témáért felelős belügyminiszternek, Pintér Sándornak. Pintér Sándor : "a kiskorú prostituáltak nem fenyegetés és kényszer alatt, hanem önként válnak prostituálttá. Sajnos egyre több lány anyagi haszonszerzési szándékkal, önként árulja a testét." "a „prostituáltként előállított gyermek- és fiatalkorúak megkérdezése, illetve az esteleges prostitúcióra kényszerítés körülményeit megvizsgálva elmondható, hogy a tetten ért fiatalok szinte kizárólag saját akaratukból folytatják e tevékenységet” A belügyminiszter azt írja: "A statisztikai adatok és tapasztalatok tehát nem indokolják a rendőrségen a bűnmegelőzési alegységeken túli, külön gyermekprostitúció ellenes akciócsoportok létrehozását”. A belügyminiszter tájékoztatása és az általa idézett rendőrségi statisztikák szerint tehát Magyarország olyan hely, ahol nem létezik a gyerekprostitúció. Pintér szerint: "a 18 éven aluli prostituáltak már házasságban éltek, így ez nem tekinthető gyermekprostitúciónak." Célpontosok, erről a felháborító és pofátlan hozzáállásról mi a véleményetek? Nem kéne a belügymaffiózót megkérdezni, hogy komolyan gondolja-e, hogy Magyarországon nincsen gyermekprostitúció, és azok a fitalkorúak, akik prostituáltak, azok szerinte tényleg önszántukból csinálják?
Soma
2012. március 12. 13:33
Mit kell azon bizonyítani, hogy a rendőrség eltűri az út szélén álldogáló szerencsétlen, fagyoskodó prostituáltakat? A lényeggel senki sem foglalkozik. Miért nem szabad hozzányúlni a stricikhez? Kiknek "delláznak", hogy zavartalanul működhetnek?
El Topo
2012. március 12. 11:12
A hazai jogszolgáltatás szívfájdítóan közömbös a téma iránt, miközben a szemünk előtt folyik a bizniszelés. A magam részéről az ügyfeleket büntetném, de úgy, hogy belezöldüljenek. A stricik kékülnének is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!