Sokan vagyunk, de nem bízunk magunkban

2012. február 13. 14:48

Várjuk, reméljük Magyarország fellendülését, de még keressük a hangunkat.

2012. február 13. 14:48
Vértes László
Talita

„Sokan vagyunk, de még nem bízunk magunkban. Olvassuk a rólunk szóló, külföldről jövő híreket, és megrettenünk az árnyékunktól. Várjuk, reméljük Magyarország fellendülését, de még keressük a hangunkat. Félszívvel megfogalmazott üzeneteinket ma még elnyomja a közös kottából harsogó harcias kisebbség, amely a többséggel szemben hirdet demokráciát – ha kell, az egész világot hadba szólítva saját honfitársai ellen. Ez így nem mehet tovább. Alkossunk mi is közös kottát az alábbi ügyekben!

– a keresztyénség/kereszténység közéleti szerepe
(pl. mivel hitünk az élet minden területét befolyásolja, célunk, hogy a Jézus Krisztusban való hit és a történelmi egyházak valós társadalmi súlyuknak megfelelően szerepeljenek a közéletben, a politikai döntésekben, továbbá a keresztyének jól hallható, világos üzeneteket fogalmazzanak meg minden kérdésben);
– nemzeti kultúra
(pl. a nemzeti kultúra az európai kultúra alapegysége, nem ellentétben, hanem harmóniában áll vele);
– Európai Unió
(pl. az Unió a gazdasági jólét érdekében jött létre, minden tagállam nyelvét és kultúráját tiszteletben tartja; Magyarország joggal vár fokozódó jólétet az uniós tagságtól, az Unió csak ezzel párhuzamosan várhatja el a közösségi szabályoknak való megfelelést);
– nemzeti érdekképviselet
(pl. valamennyi magyar állampolgár és a határon túl, illetve a világban szétszórtan élő magyar a nemzet része, értelmi kihívásokkal küzdők kedvéért: a zsidók és a cigányok is!, ennélfogva az a célunk, hogy kizárólag ennek a teljes nemzetnek az érdekeit képviselő emberek kerülhessenek a közhatalom közelébe).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. február 14. 00:37
Simicska a közhatalom közvetlen közelében van. 30 milliárdos túlszámlázás a Margit hídnál, 143 milliárd vasútépítésre, közbeszerzési pályázatokon 30%-os közvetlen nyerési kimutatottság. Ő a teljes nemzet érdekeit képviselő ember?!
foxi
2012. február 13. 14:54
ezt így kellett volna írni: Magyarország joggal vár fokozódó jólétet az uniós tagságtól, valamint nemzeti érdekképviseletet !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!