Kereszténység anyatejjel

2012. február 21. 18:28

Tarlós István tisztította meg a hajléktalanoktól a frekventált fővárosi aluljárókat, és bírsággal sújtotta a köztereken életvitelszerűen tartózkodó fedél nélkülieket.

2012. február 21. 18:28
Bencsik Gyula
Stop

„Annak ellenére, hogy a hajléktalanokat segítő civil ellátórendszer mérvadó szakemberei egyenesen szegényellenes politikával, a fedél nélküli emberek kriminalizálásával vádolják a kormányt intézkedései miatt, az Új Ember című katolikus hetilap egy általa megszólaltatott szociológussal az egekbe magasztaltatja az eddig három budapesti kerületben elindított LÉLEK-programot.


A szóban forgó projekt (Lakhatási, Életviteli, Lelki segítséget nyújtó, Egzisztenciateremtési és Közösségi) Józsefvárosban, Ferencvárosban és Kőbányán indult el. Példának okáért abban a Józsefvárosban, amelynek polgármestere, a fideszes Kocsis Máté tavaly folyamatos rendőri zaklatással, kukázási tilalommal járó hadjáratot indított a kerületében élő hajléktalanok ellen. Jutalmul őt választották a kormánypárti frakció hajléktalanügyi biztosává. (...)

A cikk mellett olvasható publicisztikában (Ne legyünk szívtelenek) a szerző Orbán miniszterelnököt idézi, aki szerint »Európában hívő és nem hívő egyaránt az anyatejjel szívta magába az alapvető keresztény tanokat, vagyis kulturális és morális értelemben (...) nem tud kibújni keresztény bőréből«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. február 22. 17:25
Budapesten senkit sem bírságoltak meg, csupán azért mert hajléktalan. Az utcára szarás pedig nem emberi jog,ha tetszik ,ha nem. Én még emlékszem,4-5 éve,télen,a Ferenciek terén ,a fűtött aluljáróban,annak a kellős közepén,egy hajléktalan család lakott,az emberek egy francia ágyat kerülgettek,amin egy kutya nyálzott,vakarászva a bolháit. Ez a Demszky féle felfogás a dolgokról, a hajléktalanokról,nekem nem jött be. Tarlós más húrokat penget, és Óbudát hozva fel példaként,sehol sem hagyott maga után romhalmazt,úgy, mint a félkegyelmű Demszky.
csenge
2012. február 22. 10:40
Pedig milyen felemelő érzés szaros cipővel átkelni a házad előtti parkon.
MakkA
2012. február 22. 08:56
Kíváncsi lennék, hogy ez a Bencsik hány kiborogatott kukát tett rendbe? És formálisan is hazugság, amit írt, mert tudtommal eddig senkit nem sújtottak bírsággal. Tarlósnak sok nem szép dolga van, de speciel az, hogy az aluljárókból a szállókra terelte a hajléktalanokat, az nemcsak nekünk, de nekik is jó. A lélek programban meg komoly esélyt kapnak, hogy beilleszkedjenek a társadalomba.
1120
2012. február 22. 03:27
"Tarlós István tisztította meg a hajléktalanoktól a frekventált fővárosi aluljárókat, és bírsággal sújtotta a köztereken életvitelszerűen tartózkodó fedél nélkülieket." Úgy van. Ha nem így tesz, akkor nagyjából háromszor annyi ember fagyott volna halálra, amennyi sajnálatos módon halálra fagyott... Néha az embereket saját maguktól kell megmenteni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!