Összeesküvéselmélet

2012. január 20. 12:05

Ebben a rendszerben úgy racionális viselkedni, ahogy a nyugatiak viselkednek. A rendszer azonban rossz.

2012. január 20. 12:05
Kuslits Béla
aftermodern

„A bankárok, az EU, az IMF, az USA nem fogtak össze ellenünk. Sokan közülük még csak nem is egyeztetnek. Nem pécéztek ki se minket, se Viktort. Ők a saját szerepük szerint, a saját rendszerfelfogásuk szerint optimálisan viselkednek. A befektetéseiket védik (joggal és ráadásul ügyesen) az általuk kedvelt rendszer struktúráját védik stb.

Orbán Viktor, noha rendszerkritikusnak látszik, nem érti a dolgot, mint ahogy egyik másik magyar politikus sem. Talán az LMP-ben lehet néhány hippi, aki hallott már arról, hogy az egész kapitalizmus úgy beteg ahogy van, az egész növekedési játék úgy lehetetlen ahogy van. Nem, nem fogunk tovább növekedni, de ilyenkor még nincs vége a kapitalizmusnak, csak annyi történik, hogy a rendszer jól ismert szabályai szerint a győztes mindent visz.

(Titkot árulok el: a piacvezető szereti a zsugorodó piacot)

Ebben a rendszerben úgy racionális viselkedni, ahogy a nyugatiak viselkednek.

A rendszer azonban rossz. Frusztrációt és nyomort szül, és még a győzteseknek mondottak se lesznek soha végképp elégedettek a folyamatos verseny miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. január 21. 10:02
Akkor is! Inkább ilyen fiatalok véleményét kedvelem olvasni, mint a magamkorabeli olyanokét, akik életük hosszú évei során egyer mérgezőbbek lettek. A fiatalok között több a jó, mint a rossz. Az öregek között nagyon kevés a jó.
Rózsaszín Párduc
2012. január 20. 15:54
http://www.youtube.com/watch?v=VC0hJEY8jrc&feature=results_main&playnext=1&list=PL38A6545397601477 Ezt a videót, tájékozódás képp /rövid, kb. 9 perc/ ajánlom mindenki szíves figyelmébe.
Rózsaszín Párduc
2012. január 20. 14:08
„A bankárok, az EU, az IMF, az USA nem fogtak össze ellenünk. Sokan közülük még csak nem is egyeztetnek. Nem pécéztek ki se minket, se Viktort. Ők a saját szerepük szerint, a saját rendszerfelfogásuk szerint optimálisan viselkednek." ...- nem, hát persze, hogy nem. Nem kellünk mi nekik...!- elég az ország vízkincse, meg a földje. Egyelőre. A zsarolás következő tételei majd ezek lesznek. Kell nekik ez a föld, csak magyarok nélkül. Ez jelentheti náluk az ún. "tesztidőszakot". Nem tudom- senki sem tudja-, hogy milyen párbeszéd zajlik a háttérben, amikor nincs jelen a sajtó. De elég rövid lehet: -Vikikém, akár adod, akár nem, elvesszük! Ha nem hódolsz be, akkor csak arra vigyázz, hogy nézel ki egy ablakon, hogy mikor szállsz autóba, hogy mégy át egy zebrán... Mert ha kell, zokszó nélkül eltakarítunk. MÁr az utódjelölted is megvan. - Az a szomorú az egészben, hogy a magyar lakosság elég nagy része még mindig nem érti, hogy mit jelent az, hogy az amerikai zsidó nagytőkének valmi KELL. /olaj, vízkincs, egyéb fontos engeriaforrások, stb. /A megszerzéshez szükséges eszközök elég széles skálán mozognak. Hogy mik ezek, azt nem tudom, mert az én agyam, /ahogy már többször is írtam erről/ nem képes ilyeneket kitalálni. /de tudjuk, hogy van zsarolás, megvesztegetés, ál-atomfegyver arzenál, terrorista-támogató, diktátor vezető, polgárháború kirobbantása, stb.stb.stb./ Igaz, nincsenek "összeesküvéselméletek". Azon mi már régen túl vagyunk. Összeesküvés van. Vezetők tűnnek/tűntek már el: Szaddamnak az volt a bűne, hogy euro-elszámolású olajtőzsdét akart létrehozni a saját földjén. A világon csak két tőzsde van, ahol olajat lehet eladni: New York és London. De nem hagyták, hogy Szaddam eladja a saját olaját, saját haszonnal. Kadhafi bűne hasonló: túl gazdag volt az országa: hitel, tartozás, minden "amerikai dili" nélkül. A líbai fiatalok ingyen tanulhattak a világ bármely egyetmén, mert minden költséget kifizetett nekik az állam, plusz kaptak 2500 eurót és egy autót. A házasok ingyen lakást kaptak. Autót Líbiában gyáron áron lehetett megvenni, haszon nélkül. Szegény, elnyomott, megnyomorított nép, Istenem, de sajánálom, miket szenvedhettek egy olyan országban , ahol ingyen volt az áram, és a taxi.Persze ebban az országban nyoma sem volt a Rotschild-bankárérdekeletségeknek. Jajaj... és,hogy "optimálisan viselkednek"??!! Ezt a rákos sejt is így tudja magáról.... A "győztes" tényleg mindent visz, csak nehogy egyszer véletlen magára ejtse.
Tündér_Lala
2012. január 20. 13:46
Az IMF az a (látható) szerv, amely a kiszemelt és szándékosan bajba sodort országoknak látszólag segítséget nyújt (10-15-20 stb %-os kamatok helyett 5-6 %-os kitermelhető kamaton ad kölcsönt), de mindezt kőkemény politikai és gazdasági feltételekhez köti. Aki a zsarolásnak nem enged, azt rövid úton tönkre teszi a "piac" vagy birodalom nemzeti fizetőeszköze elértéktelenítésével, exponenciálisan növekvő (kitermelhetetlen) állampapír kamatokkal. A kiszemelést hangsúlyozom, mert a beetetés nyomán (valaha volt 3%-os kamatok) ma minden országnak - a nem nagyon eladósodottaknak is - van annyi adóssága, amely a fenti kamatok mellett fenntarthatatlan és így hamarosan nagyon eladósodott lesz. Ebben a helyzetben vagyunk. A dolognak nincs megoldása, mert a legerősebb országok egyrészt nyertesei ennek, (egész pontosan ők is szivattyúznak, miközben őket is szivattyúzzák. A legnagyobb nyertes a birodalom politikai és katonai védelmét biztosító hatalmi központ, Európa legerősebbjei középen állnak, de fenyegetettek, a kicsik (periféria) teljesen kiszolgáltatottak.) Egy igazi kakukk tojás van a rendszerben, aki elég erős és nagy (és van elég zsaroló potenciálja a globális elkúrás nyomán), hogy a saját pecsenyéjét sütögesse, Kína. Nekik is választaniuk kellett azonban, az euro és a dollár között - melyik piac szív fel többet, az általuk előállított árúkból - ezért úgy tűnik a dollárt választotta. Ide ugyan tovább kell tömnie a pénzt, hogy fenn maradjon, de időt nyer országa modernizálására és tovább fejlesztésére. Mi ebben a rendszerben a légy fingnál is kevesebbek vagyunk. Megpróbálunk legalább valamennyi engedményt elérni (nem súlyunknál fogva, hanem precedens értékünkkel sakkozva). Eltaposhatnak, de esetleg a kussolásért valamit adhatnak (pontosabban kevesebbet vehetnek el). Ennek a sakkjátszmának vagyunk a tanúi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!