Mobil barikád eladó, ugyanitt utcakő

2012. január 05. 10:57

Szemfű Weisz Ede hazafelé ballagva értetlenül elemezte, hogy miért nincs még tüntetésszervező cég. Szigorúan politikamentesen, az aktuális piaci igényekhez igazodva.

2012. január 05. 10:57
Hortolányi Gábor
Szabad Sajtó

„Igazi üzlet a tüntetésszervezés! Szemfű Weisz Ede hazafelé ballagva értetlenül elemezte, hogy miért nincs még tüntetésszervező cég. Szigorúan politika mentesen, az aktuális piaci igényekhez igazodva. Hiszem Magyarországon ennél jövedelmezőbb üzlet nem is kell. Tüntetések hetente vannak, bármi ellen. Sohasem ért, hanem ellen! És ezek a tüntetések azért nem hatékonyak, mert a szervezkedőknek elveszi az energiájukat a sziszifuszi szervezés. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha számla ellenében kapnának egy biankó tüntetést, amit az állam soha nem tiltana be, hiszen bevételeit növeli. Igaz ugyan,  hogy ezek a bevételek nem fedezik a rendőrségi készenlét költségeit sem, de legalább enyhítenék. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy minden tévé élőben közvetítene egy barikádrohamos performance-ot és lássuk be a Forma 1 guruja is a jogdíjakból él.  Valami zseniális lenne egy tüntetéssorozat az Utca mindenkié Bt. szervezésében, betéttüntetésekkel, szponzorokkal, és merjünk nagyot álmodni; Csapatokkal. Esetleg még nemzetközivé is válhatna a dolog egy idő után és végre valahára valamivel betörhetnénk a világpiacra.

Szemfű Weisz Ede meggyújtott egy jointott és tovább álmodott. Lelki szemei előtt látta, ahogy a cége nő és fejlődik, ahogy egyre nagyobb és nagyobb megatüntetéseket szervez, ahol már többen vannak mint egy világsikerű zenekar koncertjein. Látta, ahogy a kormány és a főváros támogatását elnyerve extra felárért a Városházát és a Parlamentet is el lehet majd foglalni, ahogy látta azt is, hogy Uniós pénzek áramolnak hozzá vállalkozásfejlesztés címen. Látta a vidéki tüntetéseket, látta, ahogy meghatározó és befolyásos emberré válik, állami kitüntetéseket vesz át, sőt egyes tüntetéseken adományoz is. De aztán hirtelen egy másik mese filmkockái kezdtek peregni a jointmoziban. Egy tüntetést látott. Egy tüntetést, ahol a tüntetők felé mennek a saját mobilbarikádját maguk előtt tolva, Ede takarodj rigmusokat üvöltözve. Látta, ahogy a legjobb emberei és munkatársai aláírnak az időközben megerősödött konkurenciához. Látta, ahogy a barátai elfordulnak tőle, látta, hogy a Weszeliné sem köszön a gangon, látta a nevét a szégyen falon, és látta amikor a felszámoló bekopogtat az Utca mindenkié Bt. papírjaiért.

De mindez nem tántorította el, hogy az újságosbódé falára nagybetűkkel kiírja, hogy:

Mobil barikád eladó vagy kiadó,

Ugyanitt utcakő és tüntetési kellékek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torresG4
2012. január 05. 13:05
"Szemfű Weisz Ede hazafelé ballagva értetlenül elemezte, hogy miért nincs még tüntetésszervező cég...." ....sajnos van!
Soma
2012. január 05. 12:59
Majd a "Dórák" összeállnak és megnyitják a multi-kulti-tünti kupit!
várúr
2012. január 05. 12:31
Szellemes és találó. Csak a karácsonyi akciós tüntit, a tavaszi-nyári felárat (jobb az idő) és a mellékszolgálátatásokat (zene, drapéria, táblák, megafonok, ballib művészek honoráriuma, stb. hiányolom).
soelmo
2012. január 05. 12:04
Valójában ez már működik....egyelőre jogdíj nélkül felhasznált retro-elemekkel (Solidarnosty), de ez még alakulhat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!