Polgármester, jegyző: kérésre ugrik

2011. szeptember 04. 14:18

A kormány – szemben az állampolgárokkal – a polgármesterekből és a jegyzőkből csak egyszeresen csinált hülyét. Ám ők nem hagyták magukat: sikerült önerőből megkettőzniük azzal, hogy ők maguk is hülyét csináltak önmagukból.

2011. szeptember 04. 14:18
Lévai Júlia
Galamus

„Mint látható, a levél egyetlen, hatalmas és kényszeresen részletező utasításhalmaz, amely azonban a levélnek ismét csupán a szubjektív része, ahogyan a feladat kijelölése is merőben szubjektív mozzanat volt. Objektíve a levél nem rendelet, nem rendelkezés és nem utasítás, hanem egyszerű kérés. A levél mögött semmiféle szabály vagy törvény nincsen, s a kérés végrehajtásának megtagadása sem járhat semmiféle szankcióval. Mégsem olvasom sehol az általam ilyenkor adekvátnak gondolt nyilatkozatot: »Mi, Magyarország felelős közigazgatási dolgozói, polgármesterek és jegyzők, biztosítjuk hazánk felvilágosult állampolgárait, hogy a jövőben semmiféle, értelmetlen funkciójú asztalt és széket nem fogunk a hivatalunkban felállítani, és az állampolgárok adóforintjait nem fogjuk ilyen és ehhez hasonló, hazugságot és álszentséget terjesztő ötletekre elpazarolni«.

Addig, amíg ilyet nem olvasok, kénytelen leszek azt gondolni, hogy az ország több ezer, felelős funkcióban lévő polgármestere és jegyzője a szubjektivitás foglya, és ekként minden érdekli őt, csak a körülötte lévő világ, benne a jogrend objektív tényezői nem érdeklik. A hatalom kér, és ő nem kérdezi vissza, hogy „tessék mondani, hol van erre a törvény?”, hanem szó nélkül teljesíti a kérést.

Kétségtelen, hogy a kormány – szemben az állampolgárokkal – a polgármesterekből és a jegyzőkből csak egyszeresen csinált hülyét. Ám ők nem hagyták magukat: sikerült önerőből megkettőzniük azzal, hogy ők maguk is hülyét csináltak önmagukból. Nem hiába ők vannak felül. Büszkék lehetünk rájuk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. szeptember 05. 09:30
Ezen az asztal dolgon csak röhögni lehet annyira szánalmas, persze lehet minősíteni a szánalmas gyakorlatot kritizáló szerzőket is...
Mardel
2011. szeptember 05. 08:26
Kedves Bányaló! Már néhányszor csődbe mentetek, ideje lenne ennek megfelelően hallgatni. Amúgy szeretnék majd egyszer hosszasan elbeszélgetni arról, hány értelmetlen sőt káros rendeletet kényszerített az önkormányzatokra a bandád. Miután ilyen brutálisan leégtetek nem lenne jobb hallgatni? Nem jöttetek még rá, hogy pontosan ti vagytok azok, akik állandóan legitimáljátok a kormány esetleges baklövéseit. Hiszen hozzátok képest minden tettük bearanyozódik. Végül tanácsolom a Fletó effektust.
Kedves Robi
2011. szeptember 05. 06:19
ez a Lévai alighanem igazából Lévi... ha már ennyiszer hülyét csinált magából, szóljon már neki valamelyik elvtársa, hogy ezt az írás dolgot nem kellene eröltetni, mert nem megy!
cutcopy
2011. szeptember 05. 00:35
Ennek a Juliskának szerintem sokkal jobban menne egy fantasy-horror könyv írása..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!