Szavazz megint Kádárra!

2011. május 24. 13:09

A Fidesz 2008-as kezdeményezését másolja most az ellenzéki LMP. Ennél kevés rosszabb történhetne Magyarországgal.

2011. május 24. 13:09
Tallián Miklós
Komment.hu

„Az LMP-vel ellentétben a Fidesz-kormányzat rájött, hogy korábbi retorikájával ellentétben a magánnyugdíjak államosítása, a fejős tehénnek tekintett szektorok sanyargatása, sőt, akár teljes ellehetetlenítése árán beszedett pénz sem fedezi a kiadásokat. A megszorítások tehát elkerülhetetlenné váltak, és egy év után nekiálltak az irracionálisan magas kiadásoknak legalább egy részét felszámolni - nem kidolgozott stratégiák és alapos hatástanulmányok mentén, hanem baltával lefaragva. Ami persze kellemetlen, de az érintett rendszerek így is, úgy is menthetetlenül rosszul működtek, akkor legalább drágák ne legyenek.

Ezt akarja tehát most minél nagyobb részben megakadályozni az LMP, a Fidesz saját fegyverével. Nem tudom, a lépésben mennyi a szavazatszerzésben reménykedő politikai opportunizmus, és mennyire játszik szerepet az a még rosszabb eshetőség, hogy tényleg azt hiszik, a javaslataik finanszírozhatóak. Az a gyanúm, sajnos az utóbbit még a 2008-as fideszes kezdeményezésnél is komolyabban gondolják. Mivel nagyon kitartóak, kizárt, hogy egy-két kérdésben ne tudnának végül eljutni a népszavazás kiíratásához. És ugyan a siker a Fidesz ellenfeleit egy ideig kárörömmel tölthetné el, azt látni kell, hogy ennél kevés rosszabb történhetne Magyarországgal. Minden egyes lépés, ami azt a hamis hitet erősíti, hogy lehetséges az előre felélt pénz visszafizetése nélkül megoldást találni, káros, és hátráltatja a valódi fellendülést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2011. május 25. 09:17
"Ezt akarja tehát most minél nagyobb részben megakadályozni az LMP, a Fidesz saját fegyverével. " Ezért mondtam mindig is, hogy az LMP-sek parlamenti emósok. :D Az új mindig rossz, a régi mindig rossz, a jelen is rossz, minden rossz. Senki nem ért meg minket, pedig csak mi tudjuk a tutit... xD XD :DDDDDDD A fidesz saját fegyvere? :D Nemááá.... Inkább arról van szó, hogy a fidesz szavazótábora ugyanúgy nem konzekvens, ahogy senki a világon. Akkor is most is az adott ellentábor (akkor akormány, most az ellenzék) ELLENÉBEN foglal állást (az emberi elme a polarizált gondolkodás rabja, aki mást gondol, az már választott is magának egy adott színű pólust és annak árnyalatait *sokszínűségként* éli meg XD). Anno a szoc. népszavazás eszköz volt a véleménynyilvánításra. Ez a fegyver ma már hatástalan volna, ha úgy tetszik, lejárt a szavatossága. Nagyon butának kell lenni, hogy valaki ezzel próbálkozzon. Akkor sem az ügy volt a meghatározó, hanem a kezdeményező kiléte (és a atény, hogy pl. a vizitdíjat Fletó simán letagadta a TV-vitában, így értelmezhető a konkrét hazugságok elleni protest-hangulatként is). Ez adja a jelenlegi kormánytevékenységnek is a felhatalmazást, a türelem, a bizalom, nem feltétlen az ésszerűség. Sok mindent nem tesz meg az ember, ha ésszűen viselkedik (pl. ma a gyerekvállalás is a felejtős kategória egyeseknek racionális fejjel, mégsem követendő az effajta *felelős* hozzáállás, így kár objektív mércét keresni és találni pusztán a racionalitásban).
Petrov
2011. május 24. 19:48
Anno az SZDSZ-ben két párt volt jelen: - egy "jobboldali-liberális" ami a vadkapitalista hozzáállást hírdette, a szent piac mindenhatóságát, ezt képviselte Kóka és a haveri köre - illetve egy "baloldali-liberális", emberjogi szociálisan érzékeny vonal Mindkettő vonal jellemzően a pártállamot vezetőként szolgáló, belvárosi, zsidó, (pszeudo)-értelmiségi szülők csemetéiből állt - ez volt az, ami az amúgy őrjítő felszültségek ellenére egyben tartotta a pártot. Az LMP a baloldali-liberális ágazat egyértelmű örököse - ideológia, szavazóbázis - de akár konkrét személyek esetében is. A másik tábort meg az MDF próbálta lenyúlni, sikertelenül. Az LMP és az általa képviselt "értékek" tehát nem újak, az elmúlt 20 évből tízet kormányon töltöttek és látjuk mi lett az eredménye. Én azt kívánom nekik, hogy rohadjanak el.
de karatna
2011. május 24. 18:35
Az LMP egy olyan urbánus- liberális, nemzeti, no meg zöld színű pillangó, amelynek potrohában, tojócsövében ott vannak az ösztönökbe ágyazott magyarellenesség petéi. Nem szabad megvárnunk, hogy ezeket lerakják és ezekből kifejlődjenek azok a nyüvek, amelyek már generációkon keresztül a magyar népen élősködnek! Tessék itt az első akciójuk: http://i.imgur.com/CF0IQ.jpg
afterall33
2011. május 24. 15:28
"Minden egyes lépés, ami azt a hamis hitet erősíti, hogy lehetséges az előre felélt pénz visszafizetése nélkül megoldást találni, káros, és hátráltatja a valódi fellendülést.” Előre felélt pénz helyett mondjunk inkább előre ellopott pénzt. Azt pedig vissza kéne szedni! Csak valahogy nem megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!