Új rend

2011. április 02. 15:55

Nem kultúrkampf van Magyarországon, csak a rendszerváltás húzódik a kelleténél tovább.

2011. április 02. 15:55

„Nem kultúrkampf van Magyarországon, csak a rendszerváltás húzódik a kelleténél tovább.

A balliberális véleménymonopóliumok mostanra repedeztek meg, töredeznek szét, és - ahogy Vidnyánszky Attila színházrendező mondja a számára megnyíló honi sajtóban - megszűnik a maffiaszerű működésük. Amelyben a fortélyos ízléskényszer igazgat. Alkotót és kritikust egyaránt.

Súlyos állítás egy súlyos egyéniségtől. De tényszerű.

A sajtóban például a Hír Tv beindulásáig és az internet térfoglalásáig fontos híreket lehetett politikai megrendelésre láthatatlanná tenni. Ahogy még 2004-ben Medgyessy Péter soproni kampánybeintését el lehetett tüntetni a szemek elől. És a feltakarásban épp az a »szabad sajtó« jeleskedett, amely ma előszeretettel értekezik az új médiatörvény szabadságkorlátozó hatásáról, az öncenzúra visszatértéről.

A kultúra talán még egysíkúbb volt. A világ posztmodern tükörképével ajándékozott meg bennünket, s a másként látókat nem juttatta fényhez és térhez. Pénzhez és elismeréshez kiváltképp nem. S most itt a legnagyobb a változás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarjanka
2011. április 03. 21:11
Ki tudja mit tett Bokros Magyarországért az elmult 2 évben-volt egy javaslata?-mihez ért -felveszi a havi 3 millás fizetést de már a jelölö pártjának sem kell- ha olyan erkölcsös miért nem mondle -a Soros úgy is fizetné-liberális doktrinák tanitásáért - ha az öreg Liska látná..
kerecsen
2011. április 03. 20:41
@füst Jól látod, a médiamonopólium elvesztése után bajban vannak. Az általad értelmes fiatalságnak nevezett csoport pontosítva azt jelenti, hogy kiket érdekel a politika a korosztályukból. Itt viszont jól állunk, mert a nemzeti érzésű fiatalok vannak többségben - az egyetemeken is! Új rend lesz! Figyeld csak meg jövő májusban, hogy jajgatnak majd ha Marine Le Pen lesz Franciaország új elnöke! A finn PS most 18%-on áll és a következő kormány része lesz! ( a Jobbik szinte liberális centrumpárt hozzá képest...)
füst
2011. április 03. 20:22
Az internet kicsinálta a ballib mítoszát a saját "szeürkeállomány"-ának fantasztikus erejéről. Szürkék ezek a csávók, azok is voltak mindig, csak egy szközük volt. Éspedig ők voltak a "mértékadók", azaz ők mondták meg ki számít és blokkolták a nyilvánosság felé a csatornákat. De ez az internet elterjedése után már kevés. Most csak sivítanak a kultúrkampfról, amit persze eddig szünet nélkül és gusztustalanul csináltak. Ki az egész bandával a szarba. Amire vigyázni kell, az az értelmes fiatalság (sajnos nem sokan vannak), mert nemsokára ők lesznek a véleményvezérek. Ezeket kell megnyerni a szabadelvű, de nemzeti és konzervatív gondolkodás számára.
fikanick
2011. április 03. 18:32
Szoval nem kulturkampf van, hanem kulturkampf, csak most elhiszik maguknak, hogy vegre vegso gyozelmet arathatnak a GONOSZ eroi folott. Ebbol biztosan valami jo fog kisulni, mar alig varom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!