Ez nem ennek a posztnak a helye

2011. január 16. 15:16

A hatóságok, az önkormányzat és a szórakozóhelyek kollektívan szálljanak ma magukba.

2011. január 16. 15:16

„Talán érdemes lenne várni egy kicsit, hogy kimondják egyértelműen – nem volt késelés. Lesz, aki persze nem hiszi majd ezt el, már most is egyre-másra születnek az összeesküvés-elméletek (erről én nem írok, megtette helyettem Eszter barátnőm). Egyszerűbb azt mondai, hogy pár cigány megkéselte a lányokat, mint bevallani esetleg, hogy több száz fővel a kapacitás fölött engedtek be embereket, zöldhasúakra gondolva, mosolyogva. (...)

Nem cigányozni kellene, nagyon nem, hanem rendbe kellene tenni ezeket  dolgokat. Kidobni a csendrendeletet, egy adag korrupcióval leöntve, és biztonsági szempontból megnézni, hova hány ember férhet be. Valószínűnek tartom, hogy a WB-nek most behegedültek – azt meg elég kínosnak, hogy honlapjukra még csak egy őszinte részvétünk sem került fel. Mert ha kölcsönadom a lakásom, akkor is érdekel, hogy mi történik benne, ha nem vagyok éppen ott. Plusz a WB épp saját közönsége előtt szerezhetne jó pontot ezzel – de mindegy is, mert az ő daluknak, gondolom, itt vége. Biztos lenne még jó néhány hasonló hely, ahol bármelyik este megtörténhetne egy újabb tragédia. Ezért a hatóságok, az önkormányzat és a szórakozóhelyek kollektívan szálljanak ma magukba, és gondoljanak bele, hogy lehet, plusz százezer forint egész vonzó, de ha három lány hal meg egy buliban, nem lesz, aki fizessen két hónap múlva belépőjegyért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsofia
2011. január 17. 04:49
Csak a tisztesség kedvéért: A WB honlapján (azóta már) kint van a részvétnyilvánítás. Hogy "ilyen" helyre nem szabad elengedni a gyereket? Nehéz megmondani, hogy melyik hely milyen. Nekem a kedvenc helyem volt a Westbalkán valaha, de akkor mondjuk még egészen más volt, más helyen. Egy laza kis alternatív szórakozóhely volt, először a Kopaszi gáton, majd a Corvin mögött. Én rá is csodálkoztam, hogy most a Nyugati téren van. És arra is, hogy "megatechno-bulit" nyomnak benne. Bár ránézésre most is úgy néz ki, mint egy puccos modern kávézó. Sajnálom, de ezt a balhét a WB-nek kell elvinnie, pedig szerintem sokkal inkább a technopartyt szervező (valóban kissé "hatás alatt álló") társaság a felelős, mind a túl nagy tömegért, mind a zene jellegéből adódó "hangulatfokozás" eltűréséért. A partydrog legalább annyira tud pánikot kelteni, mint az állítólagos késelés. De a leginkább persze azt sajnálom, hogy fiataloknak kellett meghallniuk értelmetlenül. :(
V2Cruiser
2011. január 17. 01:15
Ja, és még valami: Nézzetek rá a videa.hu-ra és a kezdőoldal keresőjébe másoljátok be: West Balkán, 2010.01.15. RIP.
V2Cruiser
2011. január 17. 00:29
Hölgyek, Urak! Bár nem vagyok érdekelt a szakmában (egyik oldalról sem), nekem mégis összeállt a kép – vagy legalább is azt hiszem… :) Tehát olvasgatom a kommenteket és csak egy vmit hiányolok: a tárgyilagosságot – ami az én nézetemben így néz ki: 1. A polgármester felelősségét kár vitatni, semmi köze hozzá. A jelenleg hatályos szabályozás értelmében (HA jól értettem…) az önkormi megfelelő osztályán elég regisztráltatni a helyet és akkor már működhet ; a további engedélyeket elég működés közben megszerezni (aminek viszonylag gyorsan be kéne következnie – feltételezve a jogkövető magatartást). A WB trükközött, mert többször visszavonta a regisztrációt, majd újra beadta ; ilyenkor persze elölről indult az egész procedúra. Tehát ez a „regisztráció” nevezhető kvázi „ideiglenes működési engedélynek”. Ez pedig max. 300 főre és este 10-ig szólt azzal a kitétellel, hogy minden rendezvényt be kell jelenteni. Az önkormi ott hibázott, hogy a végleges engedélyezésig minden este ki kellett volna menni és ellenőrizni: Van-e-é bejelentetlen rendezvény? ; továbbá bármikor kasszát standolni (hány belépőt adtak el?) ; ill. 10 után megnézni, hogy nyitva vannak-e-é (ha igen, akkor kiüríteni, lezárni, engedélyt visszavonni – VÉGLEG!) 2. A WB felelőssége (nekem) még kérdéses: A rendezvényt nem ők csinálták, csak a helyet biztosították. A rendező (21 éves betépett sz@rj@nkó) a saját staffjával vonult fel. A kérdés az, hogy írtak-e-é bérleti szerződést és ha igen, akkor abban mi szerepel? Ugyanis egy ilyen szerződésnek tartalmaznia kell(ene) a feltételeket is (pl. 300 fő, este 10-ig, stb.)… 3. A szervező felelőssége vitathatalan. Csak mielőtt sittre küldeném (a staffal együtt), rá és a haverjaira uszítanám az APEH-ot és tételesen elszámoltatnám: hány buli volt, hány belépő-eladás, mennyi bevétel és merre-hogyan gurultak a százezrek/milliók? 4. Ezen túlmenően felesleges bárkit és bármit belekeverni, pl. a DJ-szövetséget vagy a politikát. Ugyanis ezen az alapon ugyanúgy felelősségre lehetne vonni az ÁNTSZ-t, a Tűzoltóságot, a Szórakoztatóipari Dolgozók Szövetségét (már ha volna ilyen…) és a szomszéd házban lakó Lujzika nénit, aki nem telefonált sehova, hogy gyanúsan túl nagy a nyüzsi az utcán… :) 5. Azt meg végképp kár keresni, hogy mitől alakult ki pánik. Bármitől. Egy többszörösen túlzsúfolt helyen millió olyan szitu keletkezhet (szándékoltság nélkül is!), ami a tömeg pánikszerű menekülési reakcióját válthatja ki. ENNYI.
Rózsaszín Párduc
2011. január 16. 21:28
Azt, hogy valójában mi történt, azok fogják tudni elmondani autentikusan, akik ott voltak, és közvetlen közelről élték át a szörnyűségeket. Ha volt is roma késelés, a média kussolni fog. Én ezt már előre látom. A tömegek már éppen eléggé fel vannak hergelődve az ilyen események kapcsán, a lényeg el lesz tusolva. Életemben egy kezemen tudom megszámolni, hogy hány alkalommal voltam diszkóban. A lányomat is úgy neveltem, hogy talán csak egy-két alkalommal ment el az udvarlójával táncolni. De emlékszem, hogy még az 1980-as években is, a Budagyöngye szórakozóhelyen, egy alkalommal, már annyian voltunk bent a helyiségben, hogy a bejáratban csak állni lehetett, táncolni nem. Mégis beengedtek mindenkit, akkor 300 Ft belépti díjért. Tudták, hogy a társaság fele ki fog menni 5 percen belül, a belépőket mégis beszedték. A szemét, tetű , haszonleső felfogás nem halt ki, sőt emberéletek árán is tombol, mind a mai napig. Magam részéről az illetékesek szigorú felelősségre vonását követelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!